Mainos

Härkätaistelut katoamassa Espanjan televisiosta

Maan yleisradioyhtiö haluaa päätösellään suojella lapsikatselijoita ja kunnioittaa härkätaistelujen vastustajia. Härkätaistelut järjestetään iltapäivisin tai alkuillasta.

Espanjan yleisradioyhtiö TVE aikoo luopua härkätaistelujen näyttämisestä televisiossa suorana lähetyksenä. Yhtiö on näin lopettamassa puoli vuosisataa vanhan perinteen suojellakseen nuoria katselijoita.

TVE ei ole näyttänyt suorana yhtäkään härkätaistelua nyt meneillään olevan, maaliskuussa alkaneen kauden aikana. Aiemmin televisiosta on voinut seurata vuosittain ainakin 12:ta taistelua, kertoi El Mundo -sanomalehti.

Tärkeimmät espanjalaiset televisioasemat ovat noudattaneet vapaaehtoista käytäntöä, jonka mukaan väkivaltaisia ohjelmia ei näytetä ennen kello kahdeksaa illalla. Härkätaistelut on tapana järjestää iltapäivisin tai alkuillasta.

TVE sanoi lausunnossaan haluavansa suojata lapsikatselijoita ja kunnioittaa niitä, jotka vastustavat härkätaistelun tapaisia näytöksiä. Yhtiö huomautti kuitenkin, että se edelleen näyttää taistelujen kohokohdista koosteita illalla.

Härkätaistelut pysyvät yhä ohjelmistossa alueellisilla televisioasemilla ja kaapelikanavilla.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.