Mainos

Härkätaistelujen vastustajilla uutta puhtia Meksikossa

Meksikossa härkätaistelujen kieltämistä ajavat eläinaktivistit ovat saaneet uutta puhtia Katalonian esimerkistä lopettaa härkätaistelut.

Eläinaktivistit kerääntyivät jälleen uuteen mielenosoitukseen maan parlamentin edustalle Mexico Cityssa, kun lainlaatijat keskustelivat eilen mahdollisesta kiellosta myös Meksikossa.

Lakiehdotus taistelujen kieltämisestä on tehty jo vuonna 2009, mutta äänestyksiä on jouduttu lykkäämään, koska istunnot eivät ole olleet päätösvaltaisia.

Härkätaistelujen puolustajat vetoavat kulttuuriperintöön ja työllisyysnäkökohtiin. Taisteluhärkien kasvattaminen ja härkätaisteluareenoiden ylläpito tarjoavat työpaikkoja - aina karkinmyyntiin ja vessojen siivoukseen asti.

Vastustajien mielestä härkätaistelut eivät ole kulttuuria eivätkä taidetta vaan kansallinen häpeä.

- Meksiko on maailman härkätaistelumaista ainoa, jossa yksikään osavaltio, kaupunki tai edes kunta ei ole julistanut kieltoa, sanoo Animanaturalis International -järjestön puheenjohtaja Leonora Esquivel.

Meksikossa on viime aikoina julkaistu useita mielipidetiedusteluja, joihin vastanneista jopa 80 prosenttia haluaisi kieltää härkätaistelut.

Katalonian itsehallintoalueella Espanjassa perinne kielletään ensi vuoden alusta lähtien.

(MTV3 - Reuters - AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.