Mainos

Harjuniemi perää yhtenäisempää ay-liikettä

Rakennusliiton puheenjohtajan Matti Harjuniemen mukaan järjestöpoliittisen taktikoinnin tilalle tarvittaisiin enemmän yhteistyötä.

SAK:laisen Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi kehottaa ammattiliittoja toimimaan niin, että työnantajat eivät voi pelauttaa niitä toisiaan vastaan. Jatkossa tarvitaan päinvastoin yhä yhtenäisempää ammattiyhdistysliikettä.

-Tästä pelistähän on kysymys, kun työnantaja voi tietyissä tapauksissa vaihtaa työehtosopimusta vaihtamalla työnantajaliittoa. Meidän on yhteistyössä pidettävä työntekijän puolta. Järjestöpoliittisen taktikoinnin tilalle tarvitsemme hyvän yhteistyön, joka turvaa työntekijän työehdot, Harjuniemi sanoo.

Tällaisesta sopimuskiistasta äskettäin käyty Foxconnin lakko on koetellut myös SAK:laisten Kemianliiton ja Metalliliiton välejä.

Harjuniemen mukaan työnantajien Metsäteollisuuden voimakas kampanja SAK:laista Paperiliittoa kohtaan kertoo "kovan pelin alkaneen". Vaikka hän luotti liiton pärjäävän paperiteollisuuden sopimusneuvotteluissa, on ay-liikkeen osoitettava sille voimakasta tukea.

-Mikäli Paperiliiton edustama sopimusturva heikkenisi, olisi muilla aloilla kohta jäljellä vain raunioita, Harjuniemi sanoo.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja