Mainos

Harjavallan Bandidos-kerholaiselle yli 10 vuotta taposta

Porin käräjäoikeus on tuominnut 25-vuotiaan harjavaltalaisen Ville Veikko Vainion 10 vuoden ja 6 kuukauden vankeusrangaistukseen taposta. Rangaistukseen sisältyy myös tuomio vahingonteosta ja pahoinpitelyn yrityksestä.

Mies ampui viime marraskuussa 30-vuotiasta porilaismiestä käsiaseella päähän MC Bandidosin tiloissa Harjavallassa. Ampumista todistivat uhrin avovaimo, parin yhteinen 1-vuotias lapsi sekä avovaimon isä. Uhri kuoli myöhemmin vammoihinsa Turun yliopistollisessa keskussairaalassa.

Puolustuksen mukaan uhri oli myötävaikuttanut ampumiseen muun muassa tivaamalla Vainiolta tämän nimeä ja vetämällä tätä parrasta. Puolustuksen mukaan kyseessä oli myös tähtäämätön laukaus.

Käräjäoikeuden mukaan edeltävillä teoilla ei ollut provosoivaa vaikutusta. Käräjäoikeus ei myöskään uskonut, että kyseessä olisi ollut tähtäämätön laukaus.

Ampuja toivoi myös hänen sekavuutensa ja humalatilansa otettavan huomioon rangaistuksessa. Käräjäoikeuden mukaan todistajan kertomus osoitti, että kumpikaan eivät olleet tapahtumahetkellä merkittävällä tavalla humalassa.

Bandidosin alajärjestöön kuuluvaVainiomäärättiin korvaamaan asianomistajille yhteensä kymmeniä tuhansia euroja, muun muassa uhrin avopuolisolle 15 000 euroa kärsimyksestä.

Käräjäoikeus velvoitti Vainion korvaamaan Porin keskussairaalan teho-osastolla rikkomansa ruiskupumpun arvon, 1060 euroa. Vainio tuomittiin pahoinpitelyn yrityksestä, kun hän oli yrittänyt potkia ja lyödä sairaalassa ollutta henkilöä. Sen sijaan syytetyn tietoisuus virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta jäi näyttämättä, sillä Vainio ei ollut tiennyt, että potkimisen kohteena oli poliisi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.