Mainos

Hariri-päätöslauselma etenee YK:ssa

Vuonna 2005 tapahtuneesta Libanonin pääministerin murhasta on syytetty Syyriaa. Kiista kuolemaa selvittävän tuomioistuimen perustamisesta on jakanut Libanonia.

YK:n turvallisuusneuvoston kolme pysyvää jäsenmaata on saanut valmiiksi päätöslauselmaehdotuksen, jonka tavoitteena on perustaa erityinen tuomioistuin tutkimaan Libanonin entisen pääministerin Rafik Haririn murhaa.

Ehdotuksen ovat tehneet Yhdysvallat, Ranska ja Britannia. Turvallisuusneuvoston viisi pysyvää jäsenmaata keskustelivat eilen ehdotuksesta ensimmäistä kertaa. Nimettömänä pysyttelevä länsidiplomaatti sanoi uskovansa, että teksti hyväksytään turvallisuusneuvostossa lähiviikkoina.

Kiista Haririn vuonna 2005 tapahtunutta kuolemaa selvittävän tuomioistuimen perustamisesta on jakanut Libanonia. Libanonin pääministeri Fuad Siniora pyysi aiemmin tällä viikolla kiistaan turvallisuusneuvoston apua.

Syyria-vastaiset kansanedustajat vetosivat jo aiemmin tänä vuonna YK:n turvallisuusneuvostoon, jotta se perustaisi tuomioistuimen ja ohittaisi siten Libanonin poliittisen umpikujan.

Haririn kuolemasta on syytetty Syyriaa, jonka joukot vetäytyivät Libanonista pian ex-pääministerin murhan jälkeen. Syyria on kiistänyt osallisuutensa veritekoon.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.