Mainos

Harhaanjohtava markkinointi melko yleistä - hoitoalalla tapauksia muutama vuodessa

Terveydenhuollon lupa- ja valvontavirasto Valviran mukaan alalla esiintyy harhaanjohtavaa markkinointia tasaiseen tahtiin.

Valviran lääkintöneuvos Markus Henrikssonin mukaan tapauksia on keskimäärin muutama vuodessa.

– Meillä on esimerkiksi terapeutteja, jotka ovat voineet antaa itsestään harhaanjohtavan käsityksen, että olisivat varsinaisen psykoterapian koulutuksen saaneita psykoterapeutteja vaikka eivät sitä ole.

Valvira pitää asiaa vakavana.

– Jos kuluttajaa, asiakasta, potilasta johdetaan harhaan niin, että hän luulee olevansa varsinaisen terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolla, vaikka ei sitä ole, niin kyllä kyseessä on vakava asia. Kyllähän tähän liittyy riskejä, Henriksson perustelee.

Riski syntyy Henrikssonin mukaan siitä, että henkilö joka luulee olevansa laillistetun lääkärin vastaanotolla, olettaa, että hänet tutkitaan ja hoidetaan asianmukaisesti.

– Tällöin on riski, että varsinaista diagnostiikkaa ja hoitoa ei turvata riittävässä määrin, Henriksson selittää.

Suomessa on paljastunut kaksi uutta laitonta lääkäriä. Kummatkin ovat suorittaneet ulkomailla lääkärintutkinnon, mutta eivät ole suorittaneet EU:n ulkopuolella tulleilta lääkäreiltä vaadittavia lisänäyttöjä. Molemmat ovat tehneet nettimainontaa lääkäriotsikon alla. Tapauksista kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.