Mainos

Happokanistereita etsitään Korppoossa

Palolaitos on kerännyt Korppoon ja Nauvon alueella talteen kymmenen sinistä kanisteria, jotka sisältävät myrkyllistä ja syövyttävää etikkahappoa. Korppoon palopäällikön Leif Lindströmin mukaan kyseessä on happo, joka voi aiheuttaa oireita hengitysteissä.

Happo saattaa räjähtää jopa auringossa

Lindströmin mukaan 25 litran kanisterit ovat joutuneet mereen todennäköisesti laivan kansilastista toukokuussa. Kanistereiden etiketit ovat huuhtoutuneet pois, eikä niiden alkuperää ole saatu selville.

Mereltä kanisterit ovat ajelehtineet saaristoon, jossa asukkaat ovat poimineet niitä talteen. Lindström uskoo, että kanistereita löytyy vielä lisää pitkin kesää.

Lindström painottaa, että löydetyistä kanistereista on aina ilmoitettava paikalliselle palokunnalle tai aluehälytyskeskukseen, eikä niitä pidä ryhtyä availemaan. Kuumentuessaan etikkahappo on räjähtävää.

Nautittuna happo saattaa aiheuttaa kuoleman. Kauan auringossa olleet tynnyrit saattavat vuotaa ja räjähtää. Lindströmin tietoon ei ole kuitenkaan tullut yhtään tapausta, jossa kanistereiden etikkahappo olisi vahingoittanut löytäjäänsä.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.