Hapankaalisämpylät

  • n. ½ rasia hapankaalia (200 g)
  • 5 dl maitoa
  • 250 g voita
  • 25 g hiivaa
  • suolaa
  • 2 tl fenkolin siemeniä
  • 1 kananmuna
  • n. 12 dl jauhoja
  • n. 1 dl sulaa voita voiteluun

Nosta kaikki ainekset huoneen lämpöön ennen leipomisen aloittamista. Lämmitä ensin maito reilusti kättä lämpimämmäksi ja nosta pois liedeltä / mikrosta. Sekoita voi maitoon ja anna sulaa rauhassa, voi ja huoneenlämpö viilentävät maitoa. Kun liemi on kädenlämpöistä, murenna sekaan hiiva. Lisää mausteet ja kananmuna ja vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi jauhoja sen verran, että taikinasta tulee kimmoisa, mutta pehmeä. Anna kohota tunnin verran.

Ota taikinasta yksi kerrallaan kouran kokoisia palloja. Levitä pallo leivitetyllä työpöydällä n. sentin paksuiseksi pyöreäksi levyksi, laita keskelle ruokalusikallinen hapankaalia ja rypytä reunat päälle. Keskelle jää pieni aukko, josta voi kurkistaa täytettä. Voitele sulalla voilla ja paista uunissa 200°c:ssa n. 20 min.

Lue myös:

    Uusimmat