Hans Välimäki: Tällaista on kokata Erja Häkkisen kanssa

Hans Välimäen uusi televisiosarja Hansin matkassa alkaa MTV3-kanavalla ensi syksynä.

Menestysravintoloitsija Hans Välimäki aloittaa MTV3:lla ensi syksynä Hansin matkassa -televisiosarjan, jossa hän matkaa letkeässä hengessä maailmalla kymmenen suomalaisjulkkiksen luokse. Tarinan ytimenä on korkeatasoinen ruoka sekä vieraiden lempiravintoloissa että Hansin ja vieraan yhdessä valmistamana. Raudanlujalle ammattilaiselle ohjelman teko on ollut mieluisaa. Hänet on aikaisemmin nähty Subin Top Chef -ohjelman tuomaristossa usean tuotantokauden ajan.

– Tosi nasta on tehdä. Toivottavasti editointivaiheessa se saadaan välitettyä myös katsojille. Monet luulevat, että kuvausmatkat ovat pelkkää lekottelua, mutta ne ovat täyttä työtä, Välimäki kuvailee kokemustaan MTV3.fin Viihdeuutisille.

Kuvausmatkalla onkin sattunut mieleenpainuvia tilanteita, joista eräs tapahtui Lontoossa. He törmäsivät sattumalta Buckinghamin palatsin luona kuvituskuvien kuvauksen aikana James Bond -elokuvan kuvausryhmään eräänä aamuna.

– Emme kiinnittäneet heihin sen enempää huomiota. Luoksemme käveli ystävällinen naisihminen, joka tiedusteli, meneekö meillä pitkään. Selvisi, että he kuvaavat James Bondin takaa-ajokohtausta, Välimäki kertoo.

Välimäki on tutustunut ennestään tuntemattomiin henkilöihin ohjelman tekonsa myötä, ja hän ylistääkin kokkausseuralaisiaan mahtaviksi persooniksi, jotka heittäytyvät täysin mukaan ruuanlaiton hauskuuteen. Hän kertookin, että ihmiset ovat rentoutuneet vielä ruuanlaiton ohessa. Hansin matkassa päästään muun muassa europarlamentaarikko Mitro Revon luokse Brysseliin.Yhdysvalloissa Hans vierailee ainakin kitaristi Alexi Laihon luona Los Angelesissa ja huippumallina tunnetuksi tulleen Angelika Kallion kotona New Yorkissa.

Ravintola-alan raudanluja ammattilaisen eräs kokkausseurasta on Monacossa asuva suomalaisjulkkis Erja Häkkinen. Sosiaalinen mies kertookin, että sarjan toisessa jaksossa esiintyvän Erja Häkkisen kanssa oli helppo puhua ja tulla toimeen. Hän ei ollut tavannut entistä huippumallia aikaisemmin.

– Hän on loistava, hyvä tyyppi. Kaunis ja mukava. Hän on periaatteessa yllättävän tavallinen. Hän on erittäin sydämellinen, Välimäki kuvailee MTV3.fin Viihdeuutisille.

Unibet-vedonlyöntitoimisto on povannut kahden tähden Michelin-ravintola Chez Dominique -menestysravintolalle kolmatta tähteä. Näille ennustuksille Välimäki ei kuitenkaan anna painoarvoa, eikä hän odota kyseisestä merkkipaalua. Jos tähti ravintola myönnettäisiin, tulisi siitä Pohjoismaiden ensimmäinen kolmen tähden Michelin-ravintola. Menestyksekkään yrittäjän seuraava ravintola avataan Linnanmäelle 30. huhtikuuta.

Hansin matkassa syksyllä 2012 MTV3-kanavalla.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat