Hans Välimäki oli lähellä saada turpaansa Ruisrockissa

Huippukokki Hans Välimäki muistelee vuosien takaisia Ruisrock-festareita ja viimeisen festari-illan tiukkaa tilannetta humalaisen asiakkaan kanssa.

Huippukokki Hans Välimäki vieraili ensimmäisen kerran Turun Ruisrockissa jo 90-luvulla. Nykyään enemmän tai vähemmän töissä festarinsa viettävä Top Chef -päätuomari tunnustaa festarielämän olleen nuorempana hieman erilaista kuin nykyään.

– Perusfestarimeininkiä: vedettiin hirveät lärvit ja herättiin jostain – ei ainakaan omasta teltasta, se kuuluu periaatteessa nuoruuteen. Enää en ainakaan teltassa asuisi, vaikka maksettaisi! Sen verran tässä on keski-ikäistytty, Top Chef -päätuomari miettii.

Hurjin muisto Hansilla on kuitenkin vain muutaman vuoden takaa. Tuohon aikaan hänellä oli Ruisrockissa pieni burgerkioski, jota oltiin viimeisenä iltana purkamassa kasaan, kun eräs festarivieras tuli esittämään erikoisen pyynnön:

– Oltiin jo purettu tavarat ja irroitettu sähköt ja oikeastaan jo vähän lähdössä menemään, kun asiakas tuli sämpylän kanssa, että voisiko tätä lämmittää.

Miten Hans vastasi pyyntöön, ja miksi huippukokki meinasi saada asiakkaaltaan turpaan? Lue lisää: Hans Välimäki oli lähellä saada turpaansa Ruisrockissa

TOP CHEF SUOMI 1. kauden uusinnat Subilla keskiviikkoisin kello 22.00. Katso jaksot ja muistele kilpailijoita osoitteessa: sub.fi/topchef

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat