Mainos

Hannu Olkinuora Svenska Dagbladetin

Aamulehden vastaavasta päätoimittajasta Hannu Olkinuorasta, 49, on tulossa ruotsalaisen Svenska Dagbladet -sanomalehden vastaava päätoimittaja.

Aamulehden vastaavaksi päätoimittajaksi on nimitetty lehden nykyinen kakkospäätoimittaja Matti Apunen.

Supisuomalaisen Olkinuoran nimitys ruotsalaislehden johtoon on herättänyt huomiota, tosin enemmän Suomen päässä. Norjalaisesta Schibsted-konsernista tuli talousvaikeuksiin ajautuneen Svenska Dagbladetin pääomistaja toissavuonna.

Svenska Dagbladetin toiseksi päätoimittajaksi on tulossa Mats Johansson, joka on aiemmin toiminut lehdessä kolumnistina. Lehden hallitus päättää nimityksistä virallisesti maanantaina. Aamulehden toimituksesta ei haluttu kommentoida asiaa sunnuntai-iltana.

Filosofian kandidaatti Hannu Olkinuora on toiminut Helsingin Sanomien taloustoimittajana vuosina 1977-80 ja uutispäällikkönä vuosina 1981-83. Kauppalehden Skandinavian kirjeenvaihtajana Olkinuora oli vuodet 1983-85 ja toimituspäällikkönä tämän jälkeen vuoteen 1987.

Kauppalehden päätoimittajaksi Olkinuora nimitettiin vuonna 1987 ja Aamulehden vastaavaksi päätoimittajaksi vuonna 1995. Svenska Dagbladet on on perustettu vuonna 1884. Lehden levikki oli vuonna 1996 noin 195000.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.