Mainos

Hannele Mikaela Taivassalo sai Runeberg-palkinnon

Tämänvuotisen Runeberg-palkinnon sai Hannele Mikaela Taivassalo romaanistaan Fem knivar hade Andrej Krapl (Söderströms). 10000 euron palkinto luovutettiin voittajalle perinteisesti Runebergin päivänä Porvoossa.

Palkintoraati kuvailee Taivassalon romaania "realismille ja psykologisen uskottavuuden vaatimuksille iloiset hyvästit huiskuttavaksi nuoren naisen odysseiaksi".

- Teos tuo kirjallisuuteemme raikkaan tuulahduksen myyttisestä valojen ja varjojen asuttamasta valtakunnasta, jossa sankari - tässä tapauksessa sankaritar, teini-ikäinen Alisa - jättää tutun lapsuusympäristön aloittaakseen vaelluksensa kohti tuntematonta ja törmätäkseen matkallaan lukuisiin koetinkiviin aina rakkauden koetuksesta pahan kasvoihin.

Myytin mitat täyttyvät raadin mielestä niin ikään romaanin puhtaaksiviljellyssä kerronnassa.

- Vahvoista symbolisista latauksistaan ja metakirjallisista silmäniskuistaan huolimatta kerronta on tinkimättömän käsin kosketeltavaa.

Palkintoraatiin kuuluivat kirjailija Hannu Niklander, lehtipäällikkö Henrik Othman sekä suomentaja Hannimari Heino.

Runeberg-palkinto on sanomalehti Uusimaan ja Porvoon kaupungin perustama. Hannele Mikaela Taivassalo on 22. palkittu ja kuudes ruotsiksi kirjoittava voittaja.

Viime vuonna palkinnon sai Sanna Ravi romaanistaan Ansari.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.