Hanna Pakarinen muistelee uransa alkua: Piti ostaa tietokone

Idolsin ensimmäisen Suomen tuotantokauden voittanut Hanna Pakarinen julkaisee elokuussa uuden albumin.

Hanna Pakarinen on ehtinyt kymmenen vuoden uransa aikana nähdä musiikkimaailman suuren murroksen.

– Paljon on ehtinyt tapahtua. Nykyään on esimerkiksi sosiaalinen media. Pitää somettaa ja olla ihmisten lähellä. Kymmenen vuotta sitten, kun muutin Helsinkiin, ostin ensimmäisen tietokoneeni ja mietin, että sähköpostiosoite pitäisi hankkia. Että näin, Hanna nauraa.

– Musiikki on muuttunut digitaaliseksi, eikä konkreettisia levyjä enää myydä. Ilmaisen musiikin käyttö on rajua.

Hanna sanoo nykytilanteen olevan muusikoille haastava.

– On surullista, että ihmiset vaativat ilmaista musiikkia. En minäkään voi vaatia, että joku tulee siivoamaan kotini ilmaiseksi, jos niin haluan. Levyjen tekeminen ei ole ilmaista.

– Onneksi se on vähän muuttunut viime aikoina. Tuntuu, että nuoret arvostavat musiikkia, ja tietyt ihmiset haluavat edelleen saada sen konkreettisen levyn käteensä. Ja onneksi on laillisiakin tapoja löytää musiikkia, esimerkiksi Spotify. Sitä kautta ihmiset tietenkin tutustuvat laajemmin musiikkiin, mikä on totta kai hyvä juttu.

Kesää mökkeillen ja rennosti lomaillen viettänyt Hanna julkaisee elokuussa kuudennen albuminsa. Kappaleita kirjoitettiin kahden vuoden ajan, ja artisti kertookin jossain vaiheessa jo miettineensä, tuleeko levystä ikinä valmista.

– Levyn tekeminen oli huikeaa, enkä tahtonut päästää siitä irti. Tarinat ovat oman elämäni ympäristöstä, siitä, mitä kolmikymppinen nainen maailmasta ajattelee, ja tarinoissa mennään syvemmällekin.

(MTV3 - TUULI LINDGREN)

Lue myös:

    Uusimmat