Hanna Pakarinen: Makasin lattialla ja jännitin

Suomea vuoden 2007 Euroviisuissa edustanut Hanna Pakarinen muistelee kilpailua suurella lämmöllä.

Lordin voitettua Euroviisut vuonna 2006, kisat järjestettiin seuraavana vuonna Helsingin Hartwall Areenalla. Suomen viisuedustajaksi valittiin Hanna Pakarinen, joka keräsi Leave Me Alone -kappaleellaan 44 prosenttia yleisöäänistä.

Suomen karsinnan jälkeen Pakarisella alkoi järkyttävä mediapyöritys, eikä laulajattaren haastatteluilta pystynyt välttymään.

– Annoin kahden kuukauden aikana yli 150 haastattelua. Jossakin vaiheessa tuli sellainen olo, että on vastannut jo kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin, Pakarinen muistelee MTV3:lle.

Toukokuussa Pakarinen jatkoi haastattelujen antamista, kun viisuhuuma rantautui Helsinkiin ja jännittävä finaalilähetys lähestyi hetki hetkeltä. Kaksi tuntia ennen esitystä olivat varmalle esiintyjälle todelliset jännityksen hetket.

– Onneksi muistan esiintymiseni kokonaan. Kaksi tuntia ennen omaa vuoroani makasin pukukopin lattialla puku päällä ja silloin jännitti aivan älyttömästi. Pukuhuoneet oli jaettu sermeillä ja meidän vieressämme oli ennen meitä esiintyneen Irlannin pukuhuone.

Jännitys muuttui innostukseksi juuri ennen Pakarisen esityksen alkua.

– Seisoin lavan takana odottamassa vuoroani ja kuulin korvanappeihini, kun Irlanti lopetti oman vetonsa. Sen jälkeen nousimme bändin kanssa lavalle ja se yleisöstä kuuluneen huudon määrä oli käsittämätön. Sitä ei pysty sanoin kuvailemaan, mutta se tunne oli mieletön. Silloin ei enää jännittänyt, olin vain innoissani.

Esityksen jälkeen Pakarisen olo oli helpottunut, sillä tärkeä ja jännittävä hetki oli ohitse.

– Puoli minuuttia esiintymiseni jälkeen pohdin, että tähän kaikkeen olimme käyttäneet kolme kuukautta ja hioneet esitystä. Euroviisut oli itselleni sellainen kokemus, että sitä on mahtava muistella vanhempana. Lavalla koettu fiilis oli uskomaton.

Hanna Pakarinen sijoittui Leave Me Alone -kappaleellaan finaalin sijalle seitsemäntoista jättäen taakseen suureksi ennakkosuosikiksi nousseen Ruotsin The Arkin.

Tänä vuonna Suomen viisuedustajana toimii Pernilla Karlsson, joka kilpailee finaalipaikasta tänään käytävässä ensimmäisessä semifinaalissa.

(MTV3-ANTERO ALHONEN)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja