Mainos

Haniaa kohti ammuttiin Gazassa

Pääministeri ei haavoittunut iskussa, kertovat Hamas-lähteet.

Palestiinalaisten pääministerin Ismail Hanian autosaattuettaon tulitettu Gazassa, mutta Hania ei loukkaantunut. Silminnäkijöiden mukaan ampujat olivat kolme viikkoa sitten Hamas- ja Fatah-liikkeiden välisissä yhteenotoissa kuolleen miehen omaisia.

Luotien kerrottiin osuneen saattueen viimeisiin autoihin, jotka kuuluivat Hamasin turvallisuusjoukoille. Yksi niistä sytytettiin tuleen. Saattueessa matkanneiden turvamiesten kerrottiin vastanneen hyökkääjien tuleen.

Hanian Hamas-liikkeen mukaan hyökkäys ei vaikuttanut murhayritykseltä. Moni kuitenkin yhdisti tapahtuman Hamasin ja presidentti Mahmud Abbasin maltillisemman Fatah-liikkeen välisiin erimielisyyksiin, jotka ovat viime viikkoina jälleen kärjistyneet verisiksi yhteenotoiksi kilpailevien turvallisuusjoukkojen välillä.

Ammuskelu tapahtui Nusseiratin pakolaisleirissä, jonka läpi Hania matkasi palatessaan läheisessä moskeijassa järjestetystä tilaisuudesta. Tilaisuudessa pitämässään puheessa Hania ilmoitti vastustavansa Abbasin suunnitelmia erottaa liian radikaalina pitämänsä Hamas hallituksesta.

- Kaikkien Abbasin ehdotusten ainoa tavoite on antaa Hamasille lähtöpassit hallituksesta, mutta historian pyörä ei suostu kääntymään taaksepäin, Hania sanoi moskeijassa. - Mikään näistä ideoista ei auta saavuttamaan tasapainoa ja rauhaa tai auta meitä ulos tästä kriisistä.

Abbas sanoi tällä viikolla aikovansa pian päättää Hamas-johtoisen hallituksen kohtalosta. Hänen avustajansa ovat puhuneet mm. vaalien aikaistamisesta, väliaikaisen hallituksen nimittämisestä ja kansanäänestyksen järjestämisestä keinoina, jotka voisivat auttaa vähentämään Hamasin valtaa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.