Mainos

Hania tarjoaa Israelille rauhaa vanhan rajan takana

Palestiinalaisten pääministeri lupaa Israelille tulitaukoa, jos Israel suostuu vetäytymään 60-luvulla valloittamiltaan alueilta.

Hamas-liike on valmis pitkäaikaiseen tulitaukoon, jos Israel suostuu vetäytymään vuoden 1967 sotaa edeltäneille rajoille, palestiinalaisten pääministeri Ismail Hania sanoi tänään israelilaisen Ha'aretz-sanomalehden haastattelussa.

Hania korosti haastattelussa puhuvansa nimenomaan pääministerinä, ei vain Hamasin edustajana. Radikaalijärjestö voitti parlamenttivaalit tammikuussa ja on sen jälkeen joutunut länsimaiden boikotin kohteeksi kieltäydyttyään laskemasta aseitaan ja tunnustamasta Israelin oikeutta olla olemassa.

Hania väläytteli pitkän tulitauon mahdollisuutta jo helmikuussa, mutta totesi samalla, ettei Hamas ikinä tunnusta Israelia.

Vuonna 1967 käydyssä kuuden päivän sodassa Israel valtasi itselleen muun muassa Itä-Jerusalemin, jota palestiinalaiset havittelevat oman valtionsa pääkaupungiksi. Myös maltillisempaa Fatah-liikettä edustava palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas on vaatinut paluuta vuoden 1967 rajoille.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.