Mainos

Hania: Hallitusneuvottelut jatkuvat

Palestiinalaiset toivovat, että niin sanottu kansallisen yhtenäisyyden hallitus lopettaisi taloudellisen ja diplomaattisen saarron, johon palestiinalaishallinto joutui Hamasin vaalivoiton jälkeen.

Palestiinalaisten pääministeri, Hamas-järjestöä edustava Ismail Hania ja palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas syyttävät toisiaan hallitusneuvottelujen vaikeuttamisesta.

Hania kiisti, että neuvottelut kansallisen yhtenäisyyden hallituksesta olisi jäädytetty. Hanian mukaan neuvotteluja joudutaan kuitenkin pitämään katkolla sen aikaa kun Abbas on New Yorkissa YK-kokouksissa.

Abbasin avustajat kertoivat aiemmin, että presidentti on jäädyttänyt neuvottelut, koska Hamas ei suostu hyväksymään Israelin kanssa solmittuja rauhansopimuksia. Avustajat syyttivät Haniaa ja muita Hamasin edustajia ristiriitaisten lausuntojen antamisesta.

Hania sanoi, että hänen ja Abbasin välillä on sopimus hallitusneuvottelujen jatkamisesta Abbasin palattua New Yorkista. Hamasin edustajan Ghazi Hamadin mukaan hallitusneuvotteluissa on ollut joitakin erimielisyyksiä, joiden ratkomiseen tarvitaan hieman lisää aikaa. Muutoin neuvotteluissa on hänen mukaansa edistytty hyvin.

Abbas lähti tänään Syyrian pääkaupunkiin Damaskokseen, josta hän jatkaa matkaansa Yhdysvaltoihin. Hänen paluunsa ajankohtaa ei ole kerrottu.

Abbas ja Hania pääsivät periaatteelliseen sopuun kansallisen yhtenäisyyden hallituksen muodostamisesta vajaa viikko sitten. Palestiinalaiset ovat toivoneet, että uusi hallitus lopettaisi taloudellisen ja diplomaattisen saarron, johon palestiinalaishallinto joutui Hamasin vaalivoiton jälkeen.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.