Mainos

Hangon satamalla ennätysvuosi

Viime vuosi oli Hangon satamalle kaikkien aikojen ennätysvuosi. Kokonaisliikenteen määrä ylitti ensi kertaa kahden miljoonan tavaratonnin rajan. Kasvua oli viime vuoteen verrattuna 53 prosenttia.

Voimakkainta kasvu oli Transfennican kuljetuksissa, jotka lisääntyivät 158 prosenttia. Yhtiön suurin asiakas Hangossa on Metsä-Serlan Kirkniemen paperitehdas.

Hangon sataman junalauttaliikenne lisääntyi viime vuonna noin 30 prosentilla ja autojen tuonti kasvoi 20 prosenttia. Autolaivoista, konttilaivoista ja muista satunnaisista aluksista koostuva liikenne vähentyi sen vuoksi, että Saimaan liikennettä ei viime talvena kulkenut Hangon kautta.

Hangon satama muuttui vuodenvaihteessa kunnalliseksi liikelaitokseksi. Sen hallituksena toimii kaupungin satamalautakunta. Liikelaitostamisen uskotaan turvaavan sataman toiminnalle aikaisempaa paremmat kehitysmahdollisuudet.

Kehitysyhtiö Hansean toimitusjohtaja Jukka Ryky arvioi, että seuraava askel on sataman täydellinen yhtiöittäminen, kunhan kokemusta itsenäisestä päätöksenteosta kertyy riittävästi.

Hangon satamalle on laadittu kehittämissuunnitelma, joka kohottaa toteutuessaan sataman kapasiteetin lähes kaksinkertaiseksi. Sataman laskutus oli viime vuonna 31 miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.