Mainos

Handelsbanken: Talouden näkymät kirkastuneet

Handelsbankenin pääekonomisti Tiina Helenius arvioi, että Suomen lähiajan kasvunäkymät ovat kirkastuneet. "Vienti näyttää vetävän odotettua paremmin, ja kotimainen kulutus on jatkunut vahvana", Helenius sanoo.

Handelsbanken on alentanut arviotaan Suomen talouden tämänvuotisesta kasvusta. Pääekonomisti Tiina Heleniuksen mukaan ensi vuoden kasvunäkymät ovat kuitenkin kirkastuneet.

Handelsbankenin mukaan Suomen talous kasvaa tänä vuonna 2,4 prosenttia. Aiemmin pankki arvioi nousun olevan 0,6 prosenttiyksikköä ripeämpää. Pääsyy kasvun hidastumiseen on paperiteollisuuden pitkittynyt työkiista.

Pääekonomisti Tiina Helenius uskoo, että lähiajan kasvunäkymät ovat kirkastuneet. Vienti näyttää vetävän odotettua paremmin, ja kotimainen kulutus on jatkunut vahvana. Ensi vuoden kasvulukuja Handelsbanken korjasi 0,9 prosenttiyksikköä ylöspäin 3,5 prosenttiin. Viennin odotetaan kasvan ensi vuonnakin keskimäärin viisi prosenttia.

Suomen talouskasvua tukee maailmantalouden hyvä kehitys. Handelsbanken ennustaa, että hirmumyrsky Katrina vaimentaa taloudellista toimintaa vain rajoitetun ajan.

- Taloudellisen aktiviteetin piristyminen viime kuukausina Yhdysvalloissa, euroalueella ja Aasiassa ennakoi, että maailmantalouden kasvu jatkuu vahvana pidempään kuin aiemmin ennakoimme, ennusteessa arvioidaan.

Maailman talouskasvun elpyminen voi johtaa rahapolitiikan kiristymiseen Euroopassa ja edelleen Yhdysvaloissa. Handelsbanken arvioi, että Euroopan keskuspankki nostaa ohjauskorkonsa 2,5 prosenttiin ensi vuoden alussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.