Mainos

Hanaviinipakkauksista sementtiä - Alko aloittaa uuden kierrätyksen

Hanaviinipakkausten alumiiniset ja muoviset pussit voi heinäkuun alusta lähtien kierrättää Alkon myymälöissä Helsingissä, Uudellamaalla ja Lounais-Suomessa. Pakkauksia tullaan käyttämään apuna sementinvalmistuksessa. 

Alkon mukaan pusseista saadaan kierrätyspolttoainetta, jolla korvataan kivihiilipölyä sementintuotannossa. Alkon kierrätysyhteistyökumppani Lassila & Tikanoja toimittaa pussit jatkojalostettavaksi sementinvalmistuksessa. 

- Tyhjät pakkaukset voi tällä hetkellä toimittaa kunnallisiin jätepisteisiin ja lajitella paikkakuntakohtaisten ohjeiden mukaisesti. Olemme erittäin iloisia, että voimme tarjota jatkossa uuden vaihtoehdon hankalasti kierrätettävien pakkausten jatkohyödyntämiseen, Alkon vastuullisuusasiantuntija Virpi Valtonen sanoo.

Hanapakkaukset ja viinipussit ovat pantittomia juomapakkauksia, joille ei ole yhtenäistä keräysjärjestelmää Suomessa.

Itämeren hyväksi

Alko on kokeillut hanapakkausten kierrätystä vuodestä 2011 alkaen Lounais-Suomen myymälöissä. Kierrätyksen laajentaminen Uudellemaalle on Alkon Itämeri-sitoumus ja osa Baltic Sea Action Group -säätiön Itämerihanketta.

Myymälöiden keräysastioihin voi palauttaa kaikkia myynnissä olevia viinipusseja muovisine hanoineen sekä kaikki hanapakkausten sisällä olevat kirkkaat ja kiiltävät sisäpussit hanoineen. Pakkausten kartonkikuoret kuuluvat tavalliseen kartonkikeräykseen. 

Keräysastiat löytyvät Alkon myymälöiden pullonpalautuspisteistä tai myymälätiloista. 

Alko myy vuosittain noin 148 miljoonaa erilaista juomapakkausta, joista hanapakkausten, kartonkipakkausten ja viinipussien osuus on reilut 14 miljoonaa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.