Mainos

Hän yöpyi eduskunnassa - haluaa puhua avioliitosta ensimmäisenä

Kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista puhututtaa eduskuntaa niin, että yksi kansanedustaja jopa yöpyi eduskunnan kanslian huoneessa saadakseen varmasti ensimmäisen puheenvuoron.

Yöpyjä oli perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikko. Hän halusi tulla varaamaan puheenvuoron ajoissa varmistaakseen vuoron heti lähetekeskustelun alkupuolelle. 

Muutama kansanedustaja odotti aamusta saakka puheenvuoroa keskusteluun tasa-arvoisesta avioliittolaista. Vähän ennen yhtä eduskunnan kansliassa odotti kymmenkunta edustajaa.

Toisena jonossa oli perussuomalaisten Pentti Oinonen ja kolmantena vihreiden Oras Tynkkynen

Herkkää aihetta on käsitelty eduskunnassa viime vuosina muutamaan otteeseen, eikä kohua herättäneiltä puheilta ole vältytty.

Oinonen hätkähdytti vuonna 2009 kyselemällä, missä kulkevat vapaamielisyyden rajat. Eduskunta käsitteli tuolloin samaa sukupuolta olevien parien adoptio-oikeutta.

Hän ihmetteli, aletaanko pian maailmalla esittää vaatimuksia, että ihmisen on saatava avioitua rakastamansa hauvelin kanssa.

Oinonen sanoo, että hänen sanomansa käsitettiin väärin.

– Toivon, että nytkin kaikki käyttäytyvät asiallisesti ja välttävät loukkaamasta. Kaikilla on ihmisarvo ja omat mielipiteet.

Vihreiden Tynkkynen toivoo, että keskustelua käytäisiin aiempaa asiallisemmin. Hän uskoo, että eduskunnan enemmistö kannattaa lain läpimenoa.

– Ainoastaan omantunnon vapauden rajoittaminen voi joissakin ryhmissä olla jarruna hyväksymiselle, Tynkkynen sanoo viitaten ryhmäkuriin.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.