Mainos

Hän on yhdeksän laudaturin ylioppilas!

Helsinkiläinen Sarianna Mankki kirjoitti huippupaperit kevään kirjoituksissa. Mankki sai kaikiaan yhdeksän laudaturia.

Abiturientti suhtautuu huippusuoritukseensa stoalaisen tyynesti. Hän ei itse tiennyt yhdeksästä laudaturistaan ennen kuin puhelin alkoi soida perjantaina aamupäivällä ja tiedotusvälineet kertoivat asiasta.

-Osasin kyllä epäillä, mutta yksi (aine) oli vielä vähän epävarma. Mutta en minä siitä niin kauheasti välittänyt, en ole koulullakaan käynyt, Mankki kertoi.

Abiturientti sanoi yllättyneensä saamastaan huomiosta. Päällimmäisenä tuntona vaikutti olevan hämmennys.

-Sitä (fiilistä) on vähän hankala kuvailla. Ei tullut mieleenkään esimerkiksi, että tulisi tällaisia soittoja. En pyrkinyt yhdeksään ällään mitenkään hirveän fanaattisesti ja tietoisesti, abiturientti vakuuttaa.

Mankille napsahti laudatureja vanhaan tyyliin vieraista kielistä: ranskasta, englannista, ruotsista, saksasta ja espanjasta. Tämän lisäksi hän kirjoitti maantiedon, yhteiskuntaopin, lyhyen matematiikan ja äidinkielen. Mankki suoritti ylioppilastutkinnon kolmella eri kerralla. Ensimmäiset laudaturit tulivat vuosi sitten.

-Monissa aineissa se ei ollut kovinkaan vaikeaa. En kirjoittanut niitä hankalimpia, Mankki sanoo vaatimattomasti viitaten pitkään fysiikkaan, kemiaan ja matematiikkaan.

Nuoren naisen lukuhommat eivät loppuneet kevään koitokseen. Hän lukee paraikaa Helsingin yliopiston valtiotieteellisen tiedekunnan pääsykokeisiin. Tähtäimessä on opiskella maailmanpolitiikkaa. Tarkkoja urasuunitelmia Mankilla ei vielä ole.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.