Mainos

Hän on Korean laivatragedian todellinen sankari

Etelä-Korean uponneen laivan miehistöä on syytetty ammattitaidottomuudesta ja evakuoinnin ala-arvoisesta toteutuksesta turmalaivalla.

Viranomaiset kertoivat tänään pidättäneensä neljä laivan henkilökunnan jäsentä. Kapteeni ja kaksi muuta henkilökuntaa kuuluvaa on pidätetty jo aiemmin. 

Useat laivalta pelastautuneet ovat kuitenkin kertoneet yhden miehistön jäsenen toimineen äärettömän urheasti onnettomuustilanteessa: 22-vuotiaan Park Jee Youngin on arvioitu pelastaneen useita matkustajia varmalta kuolemalta. Nyt nuori nainen on niiden 87 kuolleen joukossa, jotka laivasta on saatu tuotua ulos.

Park jakoi matkustajille pelastusliivejä ja auttoi heitä ulos uppoavasta laivasta. Kun pelastusliivit loppuivat, ryntäsi hän aluksen toiseen kerrokseen hakemaan niitä lisää.

Kun Parkilta oli kysytty, miksi hän ei itse laita pelastusliiviä, oli tyttö ilmoittanut, että hänen kuuluu auttaa ensin matkustajia ja että miehistö jättäisi laivan vasta viimeisenä.

Parkin hautajaiset järjestettiin Incheon kaupungissa. CNN:n uutiskanavan mukaan hautajaisiin saapui mies, joka kertoi tytön perheelle kiitollisuudenvelastaan.

Mies kertoi loukanneensa päänsä laivan keikahtaessa. Park yritti tyrehdyttää verenvuotoa pyyhkeillä. Hän auttoi kaikin tavoin loukkaantunutta miestä, kun vesi alkoi virrata laivaan.

Parkin hautajaisiin on tuotu lukuisia kukkatervehdyksiä, joissa nuorta sankaritarta kiitetään,

”Emme unohda jaloa toimintaasi. Tulemme aina muistamaan uhrauksesi."

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.