Hän on Iso-Britannian Donald Trump

Jälleen etsitään bisnesmaailman taitavimpia osaajia, tällä kertaa Iso-Britanniasta! Legendaarisen Donald Trumpin kenkiin astuu ökyrikas Sir Alan Michael Sugar. Hänen elämäänsä värittävät muun muassa työpaikkaskandaalit ja kokoelma Rolls Royceja. Kuka kyseinen mies oikein on?

Kuka nousee Iso-Britannian bisnesmaailman huipulle? Diili UK -sarjassa seuraavaa huippubisnesosaajaa etsii piinkova bisnesmies Sir Alan Michael Sugar, jonka johtamistapa on saanut paljon palstatilaa saarivaltiossa.

Brittiyleisölle Sugar on tullut parhaiten tunnetuksi Diili UK:n juontajana, mutta hänellä on ohjelman lisäksi myös monta muuta rautaa tulessa. Vuonna 2009 The Sunday Times kirjoitti, että Sugar on Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin yhdistyneen kuningaskunnan 59. rikkain henkilö.

Nykyisin hänen omaisuutensa on arvioitu olevan 740 miljoonaa puntaa, eli noin 885 miljoonaa euroa. Hän elää hulppeassa luksuskodissa ja keräilee vapaa-aikanaan Rolls Royceja ja Bentleyjä. Näin ei kuitenkaan ole aina ollut, sillä Sugar on lähtöisin hyvin vaatimattomista oloista.

Sugarin isä ei ollut varakas, joten pojan täytyikin keksiä omat keinonsa hankkia taskurahaa. Hän pyöritti omaa bisnestä jo nuorella iällä myyden naapurustolleen kotitekoista inkivääriolutta.

Sugar jätti opiskelut kesken 16-vuotiaana ja päätyi myymään autoantenneja ja sähkötuotteita omasta pakettiautostaan käsin. Hänen tuleva menestystarinansa sai alkunsa juuri tuosta pienestä bisneksestä.

Vuonna 1968 Sugar perusti elektroniikkaa valmistavan yrityksen, Amstradin. Yrityksestä tuli menestystarina, joka teki Sugarista miljonäärin. Valitettavasti menestys on näyttänyt miehelle myös ikävän puolensa.

Sukupuolisyrjintää ja kiusaamista

Vapailla markkinoilla bisnesmies ei ole ollut enää pitkiin aikoihin, sillä hän on ollut naimisissa Ann-vaimonsa kanssa vuodesta 1968 lähtien. Pariskunnalla on kolme yhteistä lasta. Täysin puhtoinen Sugarin julkisuuskuva ei kuitenkaan ole.

Diili UK -juontajan on väitetty syrjineen naisia työelämässä ja lisäksi häntä on syytetty kiusaamisesta. Hän on ottanut värikkäästi kantaa muun muassa siihen, saako naisilta kysyä työhaastattelussa perheenlisäyksestä.

– Sitä ei saa kysyä, joten helpointa on, että ei yksinkertaisesti palkkaa heitä. On vaikea saada töitä jos on nainen, mies on Daily Mailin mukaan todennut.

Sugar on lisännyt vettä myllyyn myös kertomalla, että ei luultavasti palkkaisi yritykseensä naista, jolla on pieniä lapsia. Eräs Sugarin entisistä työntekijöistä haastoi bisnesmiehen oikeuteen sukupuolisyrjinnän takia, mutta luopui lopulta syytteistä.

Diili UK AVAlla lauantaisin kello 21. Pikauusinta tiistaisin kello 23.

(MTV3)

Lähteet: Telegraph.co.uk, Wikipedia, Dailymail.co.uk

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja