”Hän oli melkein kaikkialla!” – Didier Deschamps ylisti Ranskan supertähteä MM-finaalipaikasta

Kolme luotua maalipaikkaa ja neljä taklausta nostivat Manchester Unitedin tähtipelaajan Paul Pogban ylitse muiden, kun Ranskan päävalmentaja Didier Deschamps toi esiin avainpelaajia jalkapallon MM-kisojen välierävoitossa Belgiaa vastaan.

Ranska voitti kovasta hyökkäyskalustostaan tunnetun Belgian 1-0 tiistain semifinaalissa. Samuel Umtitin toisen jakson puskumaalin lisäksi Les Bleus tarvitsi koko miehistön panoksen puolustuspäässä.

Päävalmentaja Didier Deschamps nosti etenkin keskikenttäpelaaja Paul Pogban merkityksen esiin.

– Kaikki pelaajat ansaitsevat maininnan, mutta on totta, että Pogba oli melkein kaikkialla, ei vain hyökkäyksessä, vaan hän oli tehokas myös puolustuksessa, Deschamps kommentoi Goal.comin mukaan.

Valmentaja uskoo Belgian kollegansa Roberto Martinezin laittaneen Marouane Fellainin pelaamaan juuri Pogbaa vastaan, mikä sopi Deschampsille erinomaisesti.

– Fellaini oli huolissaan ainoastaan Pogbasta, joten hänellä oli tietysti vähemmän vapautta pallon kanssa, Deschamps arvioi.

– Mutta hän (Pogba) tiesi, mitä tehdä. Hän oli luovempi pallonriistoissa, kaksinkamppailuissa ja suoriutui erittäin hyvin.

– Paul on kasvanut joukkueessa. Hän on erittäin ilmentävä pelaaja. Hän tietää, mitä hänen pitää tehdä ja se, mitä hän tekee kentällä, voi vain lisätä hänen merkitystään ryhmässä, Deschamps jatkoi.

Pogba: Vielä on askel otettavana

25-vuotias Pogba ei vielä välierävoitosta lähtenyt leijumaan ilmojen teille. Edessä on vielä sunnuntain kivikova MM-loppuottelu, johon Ranska saa vastaansa voittajan keskiviikon toisesta välierästä Kroatia-Englanti.

– Tämä on kaunista ja hyvää, mutta vielä on askel otettavana, Pogba kommentoi L’Equipe-lehdelle.

– Olen tänään iloinen, mutta tämä ei ole niin kuin EM-kisoissa (2016). Meillä oli mahdollisuus voittaa EM-finaali, mutta hukkasimme suurenmoisen asian emmekä voi antaa tämän tilaisuuden mennä ohi, hän uhkui.

Kaksi vuotta sitten Ranska koki rajun pettymyksen hävitessään EM-kotikisojensa loppuottelussa Portugalille.

– Vaalimme tätä hetken, ja nyt meidän täytyy keskittyä finaaliin. Olimme finaalissa silloin ja lähellä voittaa mestaruus, mutta epäonnistuimme.

– Tulen iloinen, että ihmiset ovat iloisia, mutta haluan tehdä heistä vielä onnellisempia heinäkuun 15. päivän iltana, Pogba ennakoi.

Lue myös:

    Uusimmat