Mainos

Hampurissa evakuoitu tuhansia sodanaikaisten pommien takia

Toinen maailmansota pääsi tänään yllättävän lähelle suomalaista matkailijaa, kun Pohjois-Saksasta Hampurista löytyi kaksi toisen maailmansodan aikaista lentopommia.

– Hälytysajoneuvoja saapui isoin joukoin pillit päällä ja viranomaiset huusivat ihmisille, että alue täytyy evakuoida, työmatkalla oleva Kaisa Honkanen kertoo Hampurista.

Paikallisen Hamburger Morgen Post -sanomalehden ja Honkasen saamien tietojen mukaan pommit ovat toisen maailmansodan aikaan amerikkalaisten kaupunkiin pudottamia mutta suutareiksi jääneitä isoja pommeja. MTV3 Uutisten saamien tietojen mukaan ne ovat jopa 500- ja 1000-kiloisia.

– Poliisi sanoi, että jos ne räjähtävät, koko alue tuhoutuu, Honkanen kertoo.

Turistien suosima alue

Pommien löydösalue on St. Paulin kaupunginosassa, jossa järjestetään tällä hetkellä suuret kansainväliset laivanrakennusmessut. Pommien löydöspaikka on messuvieraiden majoitus- ja ravintola-aluetta.

– Ihmiset joutuivat poistumaan hotelleistaan, kun poliisi tuli. Nyt alue on evakuoitu ainakin kilometrin säteellä. Me odotamme, mitä tapahtuu, Honkanen kertoo.

Paikallisen sanomalehden mukaan alueelta on evakuoitu 5000 ihmistä. Pommiryhmä yrittää tehdä pommit toimintakelvottomiksi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.