Mainos

Hampurilaisravintolalle ei edelleenkään anniskelulupaa

Järvenpääläisen hampurilaisravintolan kohuttu anniskelulupahakemus on hylätty toistamiseen. Tuotevalvontakeskus hylkäsi luvan ja vetoaa uudessa päätöksessään mm. siihen, että alkoholin myyntiä alaikäisille on vaikea valvoa.

Tuotevalvontakeskus on siis päätynyt samaan ratkaisuun kuin aikaisemmin, mutta eri lainkohtiin nojautuen.

Johtopäätöksenään Tuotevalvontakeskus katsoo, että anniskelu ei ole tehokkaasti valvottavissa hampurilais-osastossa, jonka toiminta-ajatus perustuu merkittävältä osin myös ruokien ja juomien poiskuljettamiseen ja jossa henkilökunnan määrä, työnkuva, rakenne ja sijoittelu uloskäynteihin nähden eivät mahdollista tehokasta valvontaa tässä suhteessa ja jonka asiakasrakenne koostuu huomattavalta osalta lapsista ja nuorista henkilöistä. Tuotevalvontakeskus katsoo näin ollen tarpeelliseksi hylätä hakemuksen purilais-osaston osalta.

Tuotevalvontakeskus pitää tärkeänä myös käytännössä noudattaa niitä valtioneuvoston ja sosiaali- ja terveysministeriön tavoitteita, joilla ehkäistään lasten ja nuorten alkoholinkäytttöä.

Korkein hallinto-oikeus hylkäsi tuotevalvontakeskuksen ensimmäisen kielteisen päätöksen. KHO:n linjaus herätti kovasti kohua, koska monet pitivät anniskelua nuorison suosimassa hampurilaisravintolassa sopimattomana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.