Mainos

Hampaaton teini - sadasta auttajasta huolimatta

Etsivää nuorisotyötä Helsingissä tekevä Vamos-projekti tuntee tapaus Kallen. Kalle tapasi Helsingin Diakonissalaitoksen Vamoksen työntekijän 19-vuotiaana. Hän oli hampaaton, työtön eikä käynyt koulua. Kallea oli kuitenkin koko elämän ajan yritetty auttaa vähän kaikkialla.

– Laskimme Kallen kanssa näitä auttajatahoja. Hän oli ollut elämänsä kanssa kontaktissa jopa 120 auttajan kanssa, Vamoksen projektipäällikkö Ulla Nord kertoo MTV3:n 45 minuuttia -ohjelman haastattelussa.

– Kallella oli hyvin pienestä alkaen ollut kaikkia mahdollisia palveluita, joita yhteiskunnasta voi saada. Neuvolasta lähtien hän oli saanut erilaista tukea ja apua. Kuitenkin siinä vaiheessa kun Kalle tuli meille, hän oli täysin yksin. Hänellä ei ollut koulutusta eikä työtä. Hän oli jäänyt kotiin yksin.

Etsivä nuorisotyö alkoi Kallen kanssa laittaa elämää kuntoon. Nyt muutama vuosi myöhemmin, Kalle on kunnossa. Hänellä on hampaat ja opiskelupaikka. Elämä hymyilee.

Etsivä nuorisotyö eroaa muusta siten, että se on nuorelle itselleen vapaaehtoista. Etsivässä nuorisotyössä nuorelle ei aseteta tiukkoja sääntöjä eikä tavoitteita. Nuorta autetaan löytämään itse apua. Nuoren kanssa on tekemisissä pääasiassa yksi tai kaksi tuttua aikuista, jotka pysyvät mukana koko matkan.

Aiemmin elämässään Kalle oli kohdannut pätkäapua, mutta etsivä nuorisotyö tarjosi hänelle vakituista, pitkäaikaista apua. Kallelle tämä etsivä nuorisotyö oli sitä apua, joka auttoi.

– Siihen saakka vaikka auttajia oli ollut paljon, niin jotenkin kokonaiskuvaa ei ollut kenelläkään. Kukaan ei Kallen perään hirveästi kysellyt, Ulla Nord kertoo.

Lisää aiheesta keskiviikkoillan 45 minuuttia -ohjelmassa MTV3-kanavalla klo 20.05

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.