Mainos

Hämmentävä tilanne Egyptissä: Stubbia ei taaskaan uskottu ministeriksi

Ulkoministeri Alexander Stubb on joutunut jo toistamiseen hämmentävään tilanteeseen, kun ulkomaan turvallisuusviranomaiset eivät ole tunnistaneet Stubbia ministeriksi.

Tilanne sattui tällä kertaa Egyptissä järjestettävässä kansainvälisessä Gaza-konferenssissa Sharm El-Sheikhissa.

MTV3:n kirjeenvaihtaja Kari Lumikero seurasi, kuinka Stubb pyrki muiden kokousedustajien ja virkamiesten kanssa sisään kokousalueelle. Vartija pysäytti Stubbin. Tämän seurassa olleet henkilöt yrittivät vakuuttaa vartijalle, että sisään on pyrkimässä todellakin ministeri.

- Hän on ministeri, hän on ulkoministeri, Stubbin seurassa oleva mies selitti.

Samaan aikaan kun moni muu virkamies pääsi vartijan ohi helposti sisään, jäi Stubb seisomaan portille hämmentyneesti hymyillen. Pienen neuvottelutuokion jälkeen suomalaisministerikin pääsi viimein kokousalueelle.

Syynä tapahtuneeseen oli paikkallaolijoiden mukaan se, että Stubb ainoana korkean tason vieraana käveli hotellilta kokouspaikalle - muut ministerivieraat ajoivat paikalle mustissa luksusautoissa.

Stubb joutui vastaavanlaiseen tilanteeseen myös viime elokuussa Georgiassa, missä ministeri edusti Etyj- turvallisuusjärjestöä puheenjohtajan ominaisuudessa. Venäläiskenraali pysäytti Stubbin keskellä Gorin katua ja vaati selvitystä tämän henkilöydestä.

Stubb yritti vakuuttaa olevansa Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin kollega. Kenraali päästi Stubbin jatkamaan matkaansa delegaationsa kanssa vasta sen jälkeen, kun ministerin henkilötiedot oli kirjattu tarkasti ylös.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.