Hämmentävä tapaus: Isovanhemmat haastettiin oikeuteen – äiti vaatii elatusapua lapsenlapselle

Isovanhemmat on haastettu oikeuteen lapsenlapsensa elatusavun vuoksi, kertoo CBC News.

Kanadalaisista isovanhemmista uhkaa tulla huoltajuuskiistojen varoittava esimerkki ja ennakkotapaus. Isovanhemmat Denise Deforge ja Conrad Hunter on haastettu oikeuteen lapsenlapsensa elatusavun vuoksi, kertoo CBC News.

Lapsen äiti vaatii isovanhempia maksamaan 760 dollaria kuussa 10-vuotiaan tyttärensä elatuksesta. Äidin argumentti on, että isovanhemmat ovat olleet "enemmän kuin isovanhempia" tytölle.

– Rakastamme häntä valtavasti, ja tekisimme mitä vain hänen puolestaan. Mutta hän ei ole meidän lapsemme. Ei ole meidän tehtävämme maksaa elatusmaksuja. Ei isovanhempia pitäisi koskaan, ikinä velvoittaa maksamaan elatusapua, koska he haluavat tehdä oikein lapsenlastaan kohtaan, Deforge kommentoi.

Lapsen isä oli Deforgen ja Hunterin poika.

Isovanhempia on CBC Newsin mukaan velvoitettu toisinaan maksamaan lapsen elatus, jos isovanhemman on katsottu ottaneen vanhemman paikan ja toimivan kyseisen lapsen huoltajana. Deforge ja Hunter olivat lapsenlapsensa väliaikaisia huoltajia seitsemän vuotta sitten. Heistä tehtiin virallisesti tytön äidin ja isän huoltajuuskiistan osallisia.

Nyt kyseinen huoltajuuskiista on mahdollistanut riidan elatusmaksuista.

Äiti haluaisi oikeuden kieltävän isovanhempia tapaamasta lapsenlastaan, jos he eivät maksa tämän elatusta.

Deforgen ja Hunterin poika kuoli vuonna 2013 onnettomuudessa. Äiti hakee kuolemasta 47 000 dollarin korvauksia.

– Ikävöimme poikaamme niin paljon, ja katsomme pojantytärtämme, ja hänessä voi nähdä asioita, hänessä voi nähdä isäänsä. Ajatus siitä, ettemme voisi nähdä häntä tai olla osa hänen elämäänsä, on yksi pelottavimpia ajatuksia isovanhemmalle, Deforge kommentoi.

Isovanhemmat huolehtivat oikeusjutun lopputulemasta; he pelkäävät, että muutkin joutuvat samaan tilanteeseen.

Lähde: Cbc.ca, video: Newsflare

***


Lue myös:

    Uusimmat