Mainos

Hammaslääkärissä käynti kallistunut

Hammaslääkärit ovat nostaneet palkkioitaan keskimäärin kolme prosenttia viime vuodesta. Esimerkiksi suun perustutkimuksen keskihinta on noussut 38 eurosta hieman yli 40:een. Osa hintojen kallistumisesta selittyy europyöristyksillä, osa yleisillä hinnankorotuksilla.

Kuluttajaviraston ja lääninhallitusten selvityksen mukaan yksittäisen hoitotoimen hinnoissa on suuria eroja. Esimerkiksi 30 minuutin ienhoidon hinta vaihteli 24:stä 149:ään euroon.

Itä-Suomessa ja Lapissa hammashoito on halvempaa kuin muualla maassa. Selvityksestä käy ilmi, että suuhygienistien hinnat ovat noin 20 prosenttia halvempia kuin hammaslääkäreiden. Suuhygienistit tekevät itsenäisesti muun muassa hammaskiven ja värjäytymisen poistoa.

Huomattavien hintaerojen takia kuluttajien kannattaakin seurata valppaasti hintatasoa. Varsinkin suuremmissa hoidoissa kannattaa pyytää ennakkoon kokonaisarvio hinnasta.

Selvityksen mukaan Kela korvaa tällä hetkellä noin 35 prosenttia hammashoidon kokonaiskustannuksista. Kelan taksat ovat olleet muuttumattomia useita vuosia ja jääneet jälkeen todellisista kustannuksista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.