Mainos

Hammashoitoon pääsystä kanteluita oikeusasiamiehelle

Eduskunnan oikeusasiamiehelle on tehty jo toistakymmentä kantelua kunnalliseen hammashoitoon pääsystä. Useat kunnat eivät ole pystyneet järjestämään kaikille halukkaille kunnallista hammashoitoa vaikka se kaikille ikäryhmille kuuluisikin.

Kolmannes terveyskeskuksista rajoittaa kunnalliseen hammashoitoon pääsyä. Osa terveyskeskuksista ei ota potilaita edes jonoon.

Useat kunnat ovat joutuneet rajoittamaan kunnalliseen hammashoitoon pääsyä resussi-ja rahapulan takia. Kolmasosa terveyskeskuksesta rajoittaa ainakin ajoittain pääsyä hammashoitoon. Osa terveyskeskuksista ei ota potilaita edes jonoon.

Hammashoitoa terveyskeskuksiin jonottaa Turussa tällä hetkellä 4 000, Oulussa noin 2 000 ja Helsingissä noin 6 000 henkilöä. Jonotusaika voi olla jopa vuoden. Hoidon pitkittyessä vaivat vain pahenevat ja hoito tulee entistä kalliimmaksi.

Eduskunnan oikeusasiamiehelle on jo tehty toistakymmentä kantelua kunnalliseen hammashoitoon pääsystä. Erityisen vaikeaa on ollu pääsy hampaiden tutkimukseen.

Selvitystä on pyydetty myös siitä, että kiireellistä päivystystä ei ole järjestetty vaikka laki niin velvoittaakin.

Oikeusasiamiehen selvitystä on pyydetty myös siitä, että hammahoitoa tarvitsevat ovat joissakin kunnissa jaettu erityisryhmiin, joissa esim. odottavat äidit ja pakolaiset ovat saaneet etusijan.

(MTV3)

(Yhdeksän uutiset 25.08.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.