Mainos

Haminan pommimies käyttäytyi aggressiivisesti

Haminan poliisilaitoksen yhteydessä olevassa käräjäoikeuden salissa räjähti puoliltapäivin pommi. Räjähdyksessä kuoli pommin sisään tuonut henkilö ja seitsemän loukkaantui. Loukkaantuneista kuusi jouduttiin viemään sairaalaan. Pommi oli tuotu käräjäoikeuteen kassissa.

Haminassa itsensä kesken perintöoikeudenkäynnin räjäyttänyt mies sai ilmeisesti surmansa heti, kun hän oli klo 11.46 laukaissut oikeussaliin tuomansa pommin sytyttimen.

Pommin hän toi saliin kassissa, jonka hän asetti etuviistoon pöydälle viereensä. Pommi räjähti, kun tuomari oli ehtinyt lukea lähes loppuun Haminan käräjäoikeuden päätöksen testamentin moittimiskanteesta.

Surmansa saaneella 1945 syntyneellä haminalaisella miehellä ei ollut perhettä.

Vielä tänään iltapäivällä poliisi ei ollut ehtinyt kuulustella oikeussalissa olleita, jotka kaikki loukkaantuivat. Heistä kaksi vaikeasti.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Keijo Kolsi tiesi kertoa niukasti siitä, mitä salissa oli tapahtunut ennen räjähdystä.

-Oikeudessa oli käsiteltävänä testamentin moittimiskanne. Räjäyttäjäksi epäilty oli osallinen jutussa. Päätöksenluvun aikana hän oli käyttäytynyt aggressiivisesti. Tiettävästi oikeuden päätös ei ollut myöskään hänelle edullinen, Kolsi totesi.

Poliisi jatkaa alakerrassa

Poliisi eristi Haminan oikeustalon ja lähiympäristön räjähdyksen vuoksi ja käynnisti jutun tutkimukset. Teknisen tutkinnan jälkeen poliisi aloittaa paikalla olleiden henkilöiden kuulustelut. Kolsin mukaan poliisi pyrkii saamaan henkilötutkinnat loppuun tämän viikon aikana.

Teon motiivista poliisilla ei ole tarkkaa tietoa. Se tutkii räjäytystä törkeänä tuhotyönä ja seitsemänä vamman tuottamuksena. Loukkaantuneiden ja surmansa saaneen nimiä ei poliisi halunnut vielä maanantaina iltapäivällä pitämässään tiedotustilaisuudessa julkistaa.

Kotkan käräjäoikeuden Haminan osaston käräjäsali sijaitsee Haminan poliisi- ja oikeustalossa. Käräjäsali on toisessa kerroksessa ja poliisin varsinaiset työskentelytilat katutasossa. Räjäytys ei aiheuttanut rakennukselle sellaisia aineellisia vahinkoja, että poliisi joutuisi lähtemään rakennuksesta evakkoon.

-Oikeussalin korjaustyöt vievät pari kuukautta, arveli rakenteet tutkinut palomestari Ilpo Tolonen.

Sisäministeri Jan-Erik Enestam lupaa, että, että Haminan pommiräjähdyksen vuoksi kaikki Suomen oikeustalot varustetaan metallinilmaisimilla.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.