Mainos

Haminan elinkeinojohtaja: Google on jo hyödyttänyt aluetta

Hakukoneyhtiö Google kertoi tänään investoivansa 450 miljoonaa euroa lisää Haminan palvelinkeskukseensa. Tähän mennessä Google on investoinut Haminaan jo 350 miljoonalla eurolla. Uudet investoinnit työllistävät noin 800 henkilöä, joista suurin osa on suomalaisia.

Reilun 20 000 asukkaan kaupungille Googlen investointi on iso asia.

- Kyseessä on niin iso ja merkittävä investointi, että tässä on syytä olla todella iloinen nyt Haminassa ja laajemminkin kaakonkulmalla ja koko Suomessa, Haminan elinkeinojohtaja Rami Hasu hehkuttaa.

Hasun tiedossa ei vielä ole, mille aloille 800 työpaikkaa tarkalleen jakautuvat. Suurin osa työpaikoista syntyy hänen tietojensa mukaan palvelinkeskuksen laajennuksen rakennusvaiheessa.

- Siellä on rakennustyöntekijöitä, operaatioiden pyörittämiseen tarvittavaa henkilökuntaa, logistiikka-alan henkilökuntaa, mitä nyt liittyy tällaisiin rakennusprojekteihin. Ja tietysti sitten tätä Googlen omaa henkilökunta, joka on tietysti myös laskelmissa mukana.

Yhteistyötä oppilaitosten kanssa

- Nyt kun Google ilmoitti tästä todella merkittävästä lisäinvestoinnista, niin tämähän tarkoittaa tietysti sitä, että Google on tullut tänne jäädäkseen, Hasu iloitsee.

"Google on tullut tänne jäädäkseen."

- Rami Hasu,

Haminan elinkeinojohtaja

Tuleva investointi on näkynyt Haminassa jo muun muassa Googlen tekeminä vierailuina paikallisissa oppilaitoksissa. Oppilaille on esitelty palvelinkeskuksessa tehtävää työtä ja kerrottu, millaisia työpaikkoja palvelinkeskuksessa ja palvelinkeskuksen laajennusvaiheessa on tarjolla.

-He haluavat tietysti jatkossa ammentaa entistä enemmän täältä meidän alueelta sitä hyvää osaavaa henkilökuntaa, jota tietysti suomalainen koulutusjärjestelmä pystyy heille tuottamaan. Mä näkisin niin, että tässä on pää vasta auki, Hasu sanoo.

Hasu arvelee, että Googlen investoinnilla voi olla vaikutuksia myös alueen koulutusnäkymille.

-Tämä toivottavasti suuntaa jopa oppilaitosten opinto-ohjelmia siihen suuntaan, että sieltä sitten saadaan mahdollisimman suoraan hyviä työntekijöitä myös tälle alalle.

Monenlaisia työpaikkoja

Hasun mukaan Etelä-Kymenlaakso on kärsinyt rakennemuutoksista jo useamman vuoden ajan. Google osti Haminassa sijaitsevan entisen Summan paperitehtaan Stora Ensolta vuonna 2009. Pari vuotta myöhemmin Googlen palvelinkeskus aloitti toimintansa. Siitä on Hasun mukaan ollut jo nyt hyötyä alueelle.

- Nämä jo tähän mennessä tehdyt rakennusvaiheet ovat tuoneet työpaikkoja rakentamiseen, ja vähän toista sataa työpaikkaa on ollut varsinaisesti Google datakeskuksessa. Mutta kyllähän tämä näkyy täällä meidän seudulla myös niin, että täällä alihankkijat saavat työtä tätä kautta.

Alueelle on tullut rahaa myös Googlen työntekijöiden kautta.

- Aina, kun täällä on työntekijöitä muualta, tarkoitan seudun ulkopuolelta ja ulkomailtakin, niin kaikki jättävät sitten kuitenkin euronsa tänne ja kuluttavat, eli kyllä tällä hyvä positiivinen vaikutus on jo nyt ollut, Hasu summaa.

 

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja