Mainos

Hamina Tattoo alkoi

Historiallinen varuskuntakaupunki Hamina tarjoaa puolustusvoimain komentajan, kenraali Gustav Hägglundin mukaan omaleimaiset ja upeat puitteet Hamina Tattoo-tapahtumalle. Hägglund avasi ympyräkaupungin Tattoo-viikon päätapahtuman 4. Kansainvälisen Musiikkitapahtuman Hamina Tattoon tänään.

Hänen mukaansa tapahtuman taso on kerta kerralta kohonnut sitä mukaa kun järjestäjät ja yleisö ovat päässeet sävelestä kiinni. Hägglund on Hamina Tattoon suojelija.

Tattoo-viikon päätapahtumat ovat neljä marssishow-esitystä satamahallissa. Niissä esiintyvät viikon lopulla kotimaiset Kaartin Soittokunta Helsingistä ja Puolustusvoimien Varusmiessoittokunta Lahdesta sekä sotilassoittokunnat Venäjältä, Isosta Britanniasta, Ruotsista, Saksasta ja Turkista. Soittokunnat ovat viikon mittaan esiintyneet myös muualla maassamme mm. Helsingissä, Mikkelissä ja Kotkassa.

Haminassa kuullaan Tattoo-viikolla kaikkiaan noin 500 soittajaa, joista noin 350 on sotilaita. Tänä vuonna tapahtumaan on liitetty oheisohjelmaa, mm. Tattoo-jazz, -rock ja lukuisat konsertit, enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Tattoo-viikolla on Haminassa käynyt ennen päätapahtuman avajaisia noin 20000 vierasta. Avajaisia seurasi seitsemisen tuhatta henkeä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.