Hamilton vertaa Vettelin ylivoimaa "Schumi-reaktioon"

Lewis Hamilton vihjaa Sebastian Vettelin ylivoiman nakertavan mielenkiintoa formula ykkösistä Michael Schumacherin taannoisen valtakauden tapaan.

Red Bullin Vettel on kiinni jo neljännessä peräkkäisessä maailmanmestaruudessaan. 26-vuotias voitti Korean gp:n sunnuntaina ja karkasi jo 77 pisteen päähän toisena olevasta Ferrarin Fernando Alonsosta. Jäljellä on viisi kilpailua, joten mikäli Vettel voittaa Japanissa sunnuntaina ja Alonso jää korkeintaan yhdeksänneksi, on peli selvä.

- Hän on jo voittanut, ellei hän sitten keskeytä jäljellä olevia kisoja. Todennäköisesti hän voittaa silti, Mercedeksen Hamilton sanoi brittitoimittajille Koreassa.

- Henkilökohtaisesti olen harmissani fanien puolesta, koska muistan Schumacherin voittoisan aikakauden. Muistan heränneeni aamulla katsomaan kisan lähtöä, nukahtaneeni ja sitten heränneeni lopussa, koska tiesin jo valmiiksi mitä tulisi tapahtumaan. Uskon, että monet tekivät samoin tänään.

Vuoden 2008 mestari Hamilton on juhlinut ykkösenä tällä kaudella kerran, Unkarissa, kun taas Vettel on voittanut kahdeksan 14:stä kisasta.

Seitsenkertainen mestari Schumacher voitti Ferrarilla viisi kautta putkeen 2000–2004. Vaikka saksalais- ja italialaisfanit halusivat "Schumin" ja Ferrarin toki aina voittavan, oli jatkuva menestys tylsistyttävää monille muille. Englanninkielisessä mediassa Schumacherin voittokulkuun on viitattu jopa termillä "formula yawn" ("formula haukotus").

Juttua korjattu 8.10. klo 9.30: Korjattu Hamiltonin talliksi Mercedes.

Lue myös:

    Uusimmat