Hamilton kauhistui – vanha onnettomuusvideo palasi mieleen

Lewis Hamilton kertoi Saksan GP:n jälkeen olleensa peloissaan tilanteessa, jossa Adrian Sutilin Sauber-auto hyytyi pääsuoralle.

- Olin todella huolissani ratavirkailijoista, kolmanneksi ajanut Mercedes-kuski kauhisteli.

Sutilin auto pysähtyi poikittain pääsuoran alkuun, heti viimeisen mutkan jälkeen. Virkailijat ryntäsivät radalle työntämään auton syrjään.

- Ajat kovaa siitä mutkasta ja sitten näet ratavirkailijoita lähes ajolinjallasi. Minulle se oli pahin "läheltä piti" -tilanne pitkään aikaan.

Hamiltonin mieleen tuli tilanne vuodelta 1977, jolloin walesilainen Tom Pryce ajoi rataa ylittäneen virkailijan päälle Etelä-Afrikan GP:ssä. Molemmat menehtyivät onnettomuudessa.

- Työskentelin aikoinaan autokoulussa Bedfordissa, ja kun tulin yhtenä päivänä töihin, näin erään videon, jota he pyörittivät siellä jatkuvasti.

- Se oli video jostakin kisasta vuosien takaa, jossa auto oli pysähtynyt radalle, virkailija juoksi radan poikki ja ohiajava auto osui häneen. Se tuli minulle (tilanteesta) ensimmäisenä mieleen, Hamilton kertasi.

- On selvää, ettemme aja (paikassa) yhtä kovaa kuin suoralla, mutta olin huolissani virkailijasta. Onneksi kukaan ei loukkaantunut.

Lue myös:

    Uusimmat