Mainos

Hamilton: F1-sarjan tasoittaminen olisi epäreilua

Formula ykkösten hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton ottaa kolumnissaan kantaa Mercedeksen ylivoimasta käytyyn keskusteluun.

Mercedes on ollut V6-moottoreihin siirtymisen jälkeen aivan omassa luokassaan ja puheet sääntömuutoksista ovat yltyneet uuden kauden alkamisen jälkeen.

Hamiltonin mukaan keskustelu sarjan tasoittamisesta on huono idea ja erittäin epäreilua.

– F1:ssä on kyse siitä, että parhaat kuskit kisaavat toisiaan vastaan parhaiden tiimien tuottaessa parhaat mahdolliset autot, Hamilton kirjoittaa BBC:n kolumnissaan.

– Tallien välisen suorituskyvyn tasoittaminen on täydessä ristiriidassa F1:n perusidean kanssa ja se olisi erittäin epäreilua meille.

Mercedes on pitkällisen työn tuloksena päässyt etulyöntiasemaan. Hamiltonin mukaan sama tilaisuus oli kaikilla muillakin.

– Kyse ei ole siitä, että Red Bullilla tai Ferrarilla olisi ollut vähemmän rahaa tai pienemmät resurssit kuin Mercedeksellä. Olemme tehneet vain parempaa ja tehokkaampaa työtä, Hamilton toteaa.

– 2000-luvun alussa Ferrari dominoi ja voitti viisi mestaruutta putkeen. Heidän etumatkaansa ei tasoitettu, vaan muiden piti ottaa kiinni, minkä he lopulta tekivät. Sama pätee Red Bullin kanssa tämän vuosikymmenen alussa, hän jatkaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.