Hamilton: Etusiipirikko hidasti Bottaksen tavoittamista

Saksan GP:ssä Valtteri Bottaksen taakse kolmanneksi sijoittunut Mercedes-kuljettaja Lewis Hamilton sanoo kärsineensä etusiipensä vaurioitumisesta kisan aikana.

Etusiipi kärsi vaurioita, kun Hamilton osui Jenson Buttonin McLareniin ohitusyrityksensä yhteydessä.

- Minä ajattelin, että hän avaisi oven, kuten hän on tehnyt pari kertaa viime aikoina, mutta se oli minun virhetulkintani, Hamilton otti kolarin omaan piikkiinsä.

Etusiiven vaurioituminen vaikutti Hamiltonin mukaan Mercedes-auton käyttäytymiseen.

- Vasen etupyörä tuntui jarrutuksissa hyvin kevyeltä. Aliohjautumista oli paljon. Meidän täytyi laittaa varikkopysähdyksillä niin paljon etusiipeä kuin pystyimme. Menetimme varsin paljon downforcea. Se valitettavasti aiheutti aliohjautumista, joka puolestaan aiheutti vasemman eturenkaan kulumista. Luultavasti se maksoi minulle vauhtia ja olisin luultavasti saavuttanut Bottaksen hieman nopeammin, jos minulla ei olisi ollut sitä, mutta olen silti kiitollinen palkintosijastani, Hamilton kommentoi.

20. ruudusta matkaan lähtenyt Hamilton kertoi hakeneensa kilpailun alla inspiraatiota omasta ajostaan Turkin GP2-kilpailussa vuonna 2006. Hän putosi tuolloin joukon hännille pyörähdettyään toisella kierroksella, mutta nousi upeilla ohituksilla toiselle sijalle.

- Ei tämä ollut minulle yhtä hyvä kuin Turkki, jossa olin vieläkin kauempana takana ja menetin enemmän aikaa. Silloin kaikilla oli lisäksi samanlaiset autot ja renkaat. Ajattelin tänään, että minun pitää saada ajettua samanlainen kisa kuin Turkissa saadakseni tänään pisteitä.

- Valitettavasti tämä oli jälleen yksi huono viikonloppu siinä suhteessa, että piti jälleen lähteä sunnuntaihin tekemään jotain taianomaista. Onneksi se onnistui enkä vahingoittanut autoa liian paljon tullessani joukon läpi. Otan nämä pisteet mielelläni vastaan, Hamilton totesi.

Lue myös:

    Uusimmat