Mainos

Hämeenlinnassa nuorisotyöttömyyttä torjutaan tehokkaasti

Hämeenlinnan seudulla nuorisotyöttömyyttä on alettu torjua päättäjien, järjestöjen ja yrittäjien yhteistyöllä.

"Nuorta ei jätetä" - hankkeeseen on liittynyt jo 50 yritystä ja työpaikkojen syntymistä kannustetaan erityisellä kesätyösetelillä.

Tavoitteena on työllistää alueen 750:stä nuorisotyöttömästä yli puolet.

Veikko Lehtonen on yksi 15:stä onnekkaasta, jotka tänä kesänä vetävät vartijan varusteet ylleen hämeenlinnalaisen Linnan Vartijoiden palveluksessa.

- Tottakai saa arvokasta työkokemusta ja sitten vähän rahoitettua syksyn opiskeluja. Kyllä vartijan hommat aina kiinnostaa, kansalaispalvelusta niin sanotusti.

Lehtosen kavereista moni jää kuitenkin ilman kesätyöpaikkaa. Tähän ongelmaan Hämeenlinnan seudulla haetaan ratkaisua erityisellä "nuorta ei jätetä" - hankkeella, joka herättelee paikallisia yrittäjiä ymmärtämään ongelman - ja torjumaan sitä. Linnan Vartijoiden toimitusjohtaja Pirjo Akolahti.

- Tämä on meille hyvin merkityksellinen, haluamme näyttää esimerkkiä ja tietysti olla kantamassa kortemme kekoon tämän tärkeän hankkeen puolesta, nimenomaan nyt sitten työllistää näitä nuoria työttömiä, sanoo Akolahti.

Hämeenlinnan seudulla on 750 nuorta työtöntä. Tämän hankkeen tavoitteena on työllistää heistä yli puolet. Nuorta ei jätetä - hankkeessa raha ei ole pääosassa, vaan yhteisen hengen ja tahdon luominen. Nuorten työllistämiskeinoista kerrotaan nettisivuilla ja yrityksille on lähetetty motivointikirjeitä.

250 euron kesätyöseteli on konkreettinen kannustin kesätyöpaikkojen luomiseen. Sen yritys saa Hämeenlinnan kaupungilta palkkakuluihin, kun työllistää nuoren vähintään kahdeksi viikoksi. Veikko Lehtosen kesäpesti kestää neljä kuukautta.

(MTV3)

Katso Markus Pirttijoen juttu Hämeenlinnasta

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.