Hämeenlinnan taidemuseo 50 vuotta

Hämeenlinnan taidemuseo viettää toukokuussa 50-vuotissyntymäpäivää. Vuoden alkupuolella esitellään kolme eri aikojen ja tyylilajien taiteilijaa: maalarit Kaj Stenvall ja Hanna Frosterus-Segerstråle sekä valokuvaaja Elina Brotherus.

Juhlavuoden kunniaksi museo saa peruskokoelmansa taas esille Engel-rakennuksen hätäremontin valmistuessa. Tilat suljetaan uudelleen varsinaisen uudistustyön takia syksyllä. Engeliin tulevat myös Kaj Stenvallin ankat ryhmiteltynä taidehistoriallisten viitteittensä mukaisesti.

Ensi viikolla avattavassa näyttelyssä on noin 70 teosta, suunnilleen sama kokoelma kuin vastikään Väinö Aaltosen museossa Turussa. Varsinainen juhlanäyttely - ja samalla kesänäyttely - jatkaa Hämeenlinnan naistaiteilijasarjaa. Vuorossa on Hanna Frosterus-Segerstråle (1867-1946), joka sai tunnetaan pastellimaalauksista ja lapsikuvista.

Taidemuseon Lohrmann-rakennus on kesäksi varattu Elina Brotherukselle, vuoden 2000 Foto-Finlandian voittajalle. Hänen maailmaa kiertänyt näyttelynsä tulee Suomessa vain Hämeenlinnaan. Syksyllä Lohrmannin valtaavat neljä Ars Fennica -palkintoehdokasta.

(STT)

Lue myös:

    Uusimmat