Mainos

Hämeenlinnan pankkiryöstö selvitetty

Poliisi on selvittänyt Hämeenlinnan maaliskuisen aseellisen pankkiryöstön. Tekijäksi epäiltynä on vangittu todennäköisin syin 22-vuotias hämeenlinnalaismies. Poliisi etsii edelleen hänen ryöstökumppaneitaan, joiden henkilöllisyys on tiedossa.

Vangitsemisoikeudenkäynti tapahtui Riihimäellä, koska nuori mies oli siellä entuudestaan vangittuna. Poliisi otti hänet kiinni jo pankkiryöstöpäivänä epäiltynä törkeästä varkaudesta, joka oli tapahtunut vähän aiemmin Janakkalassa.

Mies kiistää syyllistyneensä pankkiryöstöön. Poliisi selvitti hänen osuutensa yleisön havaintojen ja teknisten tutkimusten avulla. Esimerkiksi tapahtumapaikalle jääneeseen aseeseen jäi jälkiä, joilla tekijä pystyttiin yksilöimään poliisin vanhojen tuttujen joukosta.

Rikosylikomisario Antti Simanainen sanoo useiden henkilöiden avustaneen pankkiryöstössä 10. maaliskuuta. Tutkimukset on osattu alusta lähtien suunnata tiettyihin henkilöihin.

Ryöstösaalis oli yli 10 000 euroa, mistä osa putosi pankin lattialle. Tänään vangitun miehen epäillään syyllistyneen aiemmin tänä vuonna ryöstöön Hauholla. Tämä rikos on juuri menossa syyttäjälle.

Hämeenlinnan ja Riihimäen syyttäjät ja käräjäoikeudet ratkaisevat myöhemmin, kummalla paikkakunnalla juttunivaska puidaan. Riihimäen käräjäoikeuden päätöksellä pankkiryöstöä koskeva syyte on nostettava viimeistään 3. kesäkuuta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.