Mainos

Hämeenlinnan kulttuurisyksyssä runsaasti musiikkia

Hämeenlinnan kulttuurisyksyssä on tarjolla jälleen runsaasti musiikkia, mutta myös teatteria ja taidetta. Syksyn kohokohtana voidaan pitää suurena Suomen ystävänä tunnetun pianovirtuoosin Vladimir Ashkenazyn vierailua. Maailmankuulu tähti esiintyy maassamme noin parin vuoden välein muutamalla konsertilla eri puolilla maata. Hämeenlinnassa kuullaan lokakuun viimeisenä päivänä taiteilijan tulkitsemana Schumannia, Ravelia ja Rahmaninovia. Hämeenlinnan kulttuurikeskuksen syksyn anti alkaa Irlantilaisen musiikin illalla syyskuun viimeisenä päivänä. Sekoituksen irlantilaista, eurooppalaista ja suomalaista kansanmusiikkia tarjoaa dublinilainen nykykansanmusiikkiyhtye Tre. Vannoutuneille jazzin kuulijoille on luvassa marraskuun toisena päivänä The Poppoo.

Sermilältä kantaesitys

Hämeenlinnan kaupunginorkesteri juhlii 65-vuotistaivaltaan lokakuun seitsemäntenä päivänä. Konserttia johtaa Tuomas Pirilä ja solisteina ovat Marko Ylönen, sello ja Juha Untala, flyygelitorvi. Ohjelmassa on Haydnia, Sibeliusta sekä Jarmo Sermilää. Hänen tuotannostaan kuullaan vuonna 1971 sävelletty Varhaismusiikkia, joka on hänen ensimmäinen orkesterille suunniteltu sävellyksensä. Toisena kuullaan Sermilältä orkesterin 65-vuotisjuhliin tilattu Uusi teos jousiorkesterille ja flyygelitorvelle. Teos kuullaan Hämeenlinnassa kantaesityksenä. Musiikkiopiston oppilaiden Nuorten solistien konsertin johtaa Tuomas Pirilä marraskuun 11. päivänä.

Sibeliuspäivän juhlakonsertissa esiintyvät Eija Järvelä,laulu, Martti Mäkelä, lausunta sekä Seppo Salovius,piano. Joutsenia, kurkia ja variksia sisältää Sibeliuksen ja Järnefeltin lauluja, Leinon, Erkon ja Kailaan runoja sekä ennen julkaisematonta Sibeliuksen pariskunnan kirjeenvaihtoa. Myös Radion sinfoniaorkestari vierailee kamarikonserttisarjoineen Orfeus ja Strauss marraskuun 11. päivänä. Perheen nuorimmille antaa vipinää Pentti Rasinkangas ja Ohilyönti isänpäivän lastenkonsertissa. Nukketeatteri Vihreä Omena ilahduttaa kahtena marraskuun päivänä esityksellään Tähtitasku. Taiteen ystäville on tarjolla venäläisen kuvanveistäjän Felix Azamatovin pienoisveistoksia, Ville Niskan maalauksia, Eino Laihon piirustuksia sekä Valtteri Kivelän ja Mikko Myöhäsen maalauksia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.