Mainos

Hämeenlinnaan standup-festivaalit

Suomesta löytyy jo niin paljon korkeatasoisia standup-koomikkoja, että heidän varaansa voi rakentaa festivaalin.

Suomen hauskin viikonloppu on luvassa Hämeenlinnaan ensi toukokuussa. Parikymmentä verbaalikoomikkoa valmistaa Tomaatteja! Tomaatteja! -festivaaleille noin 60 esitystä.

Festivaalin johtaja on Riku Suokas, joka toimii nyt Helsingin kaupunginteatterin Studio Pasilan vetäjänä ja oli sitä ennen Hämeenlinnan kaupunginteatterin johtaja. Suokas pyörittää tuotantotalonsa Fullhouse Oy:n kautta Act!one-klubeja Helsingissä, Tampereella ja Hämeenlinnassa. Tarkoituksena on Suokkaan mukaan etsiä standupille arvostusta omana taidemuotona. Samalla koomikot pääsevät tapaamaan toisiaan. Ohjelmaan kuuluu myös luentoja ja seminaareja.

Mallia festiivaalille Irlannista

Suokkaan mukaan Hämeenlinna on uudelle, toistuvalle tapahtumalle hyvä paikka. Sen sijainti on keskeinen ja keskusta-alue sopivan kokoinen. Vuodesta 1996 jatkuneet standup-illat ovat kasvattaneet kaupunkiin yleisöpohjaa, eikä ravintoloillekaan enää tarvitse selitellä, mistä on kyse. Festivaali levittäytyy viiteen-kuuteen ravintolaan.

- Standupia voidaan viedä sinne, missä yleisö näkee esiintymislavalle. Tilaa tarvitaan vain yhdelle tai kahdelle esiintyjälle ja mikrofonille, Suokas mainostaa.

Tomaatteja! Tomaatteja! -festivaalin esiintyjäjoukko koostuu suomalaisten standup-koomikkojen terävimmästä kärjestä ja -rahoituksesta riippuen - myös ulkomaisista vierailijoista. Mukaan ovat lupautuneet muun muassa Markku Toikka, Kristiina Salminen, André Wickström ja Jaakko Saariluoma.
Festivaalijohtaja aikoo itsekin ehtiä esiintyjäksi. Konsulttiapua tapahtumaan saadaan Irlannista, missä Kilkennyn Cat Laughs -festivaali vetää vuosittain 30 000 ihmistä. Jo viiden vuoden ajan yksi heistä on ollut Riku Suokas.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.