Mainos

Hämeenlinnaan kaavaillaan uutta tapahtumapuistoa jättikonserteille

12:30

Hämeenlinnan kaupunki suunnittelee kaupungin keskustan tuntumaan uutta, mittavan kokoluokan tapahtumapuistoa.

Kantolan alueelle suunnitellun puiston kaavaillaan soveltuvan niin piknik-alueeksi kuin megakonserttien tapahtuma-areenaksi.

Kantolan vanhan teollisuusalueen osin tiheäksi kasvanut joutomaa ja risukko ei uinu hiljaiseloaan enää kauaa. Ei ainakaan, mikäli kaupungin suunnitelmat uudesta Kantolan tapahtumapuistosta menevät läpi kaupunginvaltuustossa.

Muutaman vuoden ajan suunnitteilla olleen hankkeen mukaan Kantolan alueen Vanajaveden eteläinen ranta-alue muuttusi laajaksi, noin 10 hehtaarin nurmikentäksi. Kaupungin puistoalueeksi muodostuvalle alueelle rakennettaisiin kesään 2015 mennessä esiintymislavoja ja muita erilaisiin tapahtumiin soveltuvia rakennelmia.

– Toivottavasti täällä olisi isoja megaluokan konsertteja ja megaluokan tähtiä esiintymässä. Mutta sitten taas toisaalta, näen puiston tällaisena piknik-puistona, jossa voi olla vaikka sunnuntai-päivän konsertteja. Täällä voi olla myös näyttelyitä tai vaikkapa jokin junnu-cup, Kehittämiskeskus Oy Hämeen toimitusjohtaja Mervi Käki luettelee.

Hämeenlinnan sijainti isojen kaupunkien keskellä antaa myös tapahtumapuistolle mahdollisuuden suuren potentiaaliin.

– Noin 150 kilometrin säteellä asuu noin nelisen miljoonaa ihmistä. Meidän pitäisi tätä kohderyhmää paljon enemmän hyödyntää. Hämeenlinnassa käy noin 600 000 vierailijaa vuodessa ja kyllä tämmöisellä puistolla on merkitystä siihen, että me saadaan enemmän matkailijoita tänne, Käki uskoo.

Helsingin megakonsertit Hämeenlinnaan?

Konserttijärjestäjät ovat joutuneet kehittämään uusia ideoita pohtiessaan suurten konserttien pitopaikkoja. Uusi luonnonläheinen puisto otetaankin järjestäjien toimesta ilolla vastaan.

– Mikäli Hämeenlinnan puisto kehittyy kuten toivomme, tulee se myös varmasti olemaan paikka isoille konserteille. Se on erillainen tapahtumapaikka nurmikenttineen, joten se mahdollistaa erityylisiä tapahtumia ja festivaaleja, Live Nationin pääpromoottori Scott Lavender kaavailee.

Lavenderin mukaan Helsinki ja Olympiastadion tulevat olemaan jatkossakin yrityksen lippulaiva suurille konserteille. Hämeenlinnan tapahtumille ja konserteille varta vasten suunniteltu alue on Lavenderinkin mukaan kuitenkin hyvä lisä ja tarjoaa erilaiset puitteet hyvällä sijainnilla.

– Isot nimet ovat erittäin kiinnostuneita tulemaan Suomeen. Haastavaa on kuitenkin löytää artisteille sopiva oikea paikka ja oikea aika samaan aikaan. Mikäli toinen vaihtoehto Hämeenlinnan myötä toteutuu, tulee se varmasti helpottamaan tilannetta, Lavender sanoo.

Puisto saa kannatusta Hämeenlinnassa

Mittakaavaltaan puistoa on suunniteltu siten, että sinne mahtuisi ainakin 50 000 ihmistä. Vaikka puistoa rakennetaan kaupungin puistoksi, johon tapahtumat tuodaan tarpeen mukaan, tarkoittaa se myös Kehittämiskeskus Oy Hämeen toimitusjohtajan Mervi Käenmukaan useampien miljoonien välillisiä tuottoja kaupungille.

Lopullisen päätöksen puiston rakennuttamisesta tekee kaupunginvaltuusto.

– Päättäjät tietysti odottavat, että saadaan lopullinen kustannusarvio valmiiksi. Uskon, että päätöksiä päästään tekemään jopa jo tänä vuonna, viimeistään ensi vuonna. Tällöin tavoitteena olisi, että vuonna 2015 puistossa olisi ensimmäiset tapahtumat.

Käen mukaan alkuhämmennyksen jälkeen myös kaupunkilaisten keskuudessa puistolle tunnutaan näytettävän pääosin vihreää valoa.

– Ainahan sitä kaikista joku valittaa. Moottoriradastakin tulee jatkuvia valituksia, mutta ne tuo kuitenkin rahaakin tähän meidän kaupunkiin. Kaupunki on vähän ahdas monille tapahtumille, että on tämä hieno asia, Kantolanniemen vastarannalla kesäpäivää viettämässä ollut hämeenlinnalainen Mikko Koivumäki sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.