Mainos

Hämeenlinna ja Lahti neuvottelevat orkesteriyhteistyöstä

Hämeenlinnan Verkatehdas-hanke tuo kaupunkiin suuren musiikkisalin 2007. Yhteistyön muodoksi on ehdotettu palveluiden ostamista Lahden kaupunginorkesterilta.

Hämeenlinna

Hämeenlinna on kiinnostunut Lahden kaupunginorkesterin säännöllisistä vierailuista. Palveluitten ostoa on väläytetty vaihtoehtona neuvotteluissa, joissa kaupunkiseudut hakevat yhteistyömahdollisuuksia eri elämänaloilta. Asiasta kertoi keskiviikkoinen Hämeen Sanomat. Lehden mukaan kaupungin tuleva konserttitarjonta tutkitaan kevään ja ensi syksyn aikana.

Neuvottelut tekee Hämeenlinnan kannalta ajankohtaiseksi Verkatehdas-hanke, joka tuo kaupunkiin kauan kaivatun suuren musiikkisalin vuonna 2007. Lisäksi Hämeenlinnan kaupunginorkesteria ylläpitävän yhdistyksen ainoa vakituinen työntekijä, intendentti, jää kohta eläkkeelle.

- Meidän kokoisella kaupungilla ei ole mahdollisuuksia pitää täysmittaista omaa orkesteria. Yksi mahdollisista yhteistyökuvioista on sopimus Lahden kanssa, kommentoi apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo.

Hämeenlinnan kaupunki tukee tänä vuonna orkesteria runsaalla 77 000 eurolla, ja yhdistys tuottaa kolme konserttia palkkaamalla joka kerta parikymmentä free lance -muusikkoa. Klassisen musiikin konsertteja järjestää myös kaupungin oma kulttuurikeskus.

Kulttuurilaitosten yhteistyösopimusten lisäksi Hämeenlinnan ja Lahden seutu ovat alustavasti tutkailleet muun muassa matkailu-, elinkeino-, sairaala- ja ammattikorkeakouluyhteistyötä. Neuvotteluille ei ole asetettu aikarajaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.