Mainos

Hämeenlinna ei tyrmää täysin Ritaluomaa - "Uskottavuus silti tosi heikko"

Hämeenlinna apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo (kok.) ei tyrmää täysin Markku Ritaluomaa mahdollisena Kirstulan tontin ostajana. Sunny Car Centeriä Hämeenlinnaan kaavaillut Ritaluoma kertoi MTV Uutisille pyrkivänsä keskusteluihin kaupungin kanssa tontin ostosta.

- Uskottavuus on kyllä tosi heikko, se täytyy sanoa suoraan, Isosuo kommentoi MTV Uutisille.

- Ainoa tapa, millä voidaan jatkaa keskustelua on se, että ne rahat voidaan osoittaa muutenkin kuin kertomalla, että on sijoittaja tiedossa, Isosuo jatkaa.

Ritaluoma ja Hämeenlinnan kaupunki tekivät kyseisestä tontista kaupat viime vuonna. Aluksi tonttirahojen maksamista siirrettiin useaan otteeseen rahoitusvaikeuksien takia. Kolmannen takarajan jälkeen Hämeenlinnan kaupunki sai tarpeekseen ja haki kaupan purkua käräjäoikeudesta. Tänään Ritaluoma kertoi, että tahtotila tontin ostamiseksi hänen puoleltaan on edelleen olemassa.

- Eiväthän kohut mitä tästä rahoituksesta ja muusta on ollut, niin eivät ne poista sitä tosiasiaa, että Ritaluoma on tehnyt hyvää liiketoimintaa aikaisemmin. Ei hän sillä tavalla ole mitenkään paitsiossa, mutta uskottavuus on kyllä aika heikko, Isosuo pyörittelee.

- Jos uskottavuutta löytyy ja rahoittaja löytyy, niin ollaan valmiita keskustelemaan, mutta kyllä ollaan tosia tarkkoja, täytyy sanoa. Että pelkkien puheiden varassa ei viedä asiaa eteenpäin yhtään, Isosuoa jatkaa.

Myös Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Iisakki Kiemunki (sd.) sanoo, ettei Ritaluomaa tontin mahdollisena ostajana voida sulkea pois viime vuosien epäselvyyksien jälkeen.

- Kyllä me tontti myydään kelle tahansa, joka siitä maksaa, mutta se edelyttää toki, että yhteiskunnalliset velvoitteet on hoidettuna ja sitä rahaa on ihan oikeasti olemassa.

- Jos asiat saadaan kuntoon ja sata prosenttinen varmistus rahoista, esimerkiksi jonkun sulkutilin kautta, niin asiasta voidaan varmasti neuvotella, Kiemunki sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.