Mainos

Hämeen Linnan Lastentapahtuma jo 25-vuotias

Hämeen Linnan Lastentapahtuma juhlii tänä kesänä 25-vuotista taivaltaan. Festivaalin 25-vuotisjuhlaa vietetään linnan pihoilla ja kujilla 2. elokuuta. Lastentapahtuman juuret ovat YK:n kansainvälisessä lasten vuodessa 1978.

Kolme ulkomaista teatteriryhmää ja Pekka Jalkasen tilausteos ovat osa tämän kesän Hämeen Linnan Lastentapahtumaa. Finlands Festival -ketjun osasen odotetaan vetävän liki sataan tilaisuuteen yli 20 000 kuulijaa, näkijää ja tekijää. Vesiteema tuonee linnan vaiheille ainakin Ahdin ja hiisiä heinä-elokuun vaihteessa.
Vuosien mittaan on Hämeenlinnaan vähitellen rakentunut Suomen merkittävin lapsille tarkoitettu festivaali. Sen pääjärjestäjä on nykyisin Hämeenlinnan kulttuurikeskus. Tapahtuman budjetti nousee ilman henkilökunnan kuluja ja kaupungin eri hallintokuntien apua noin 130 000 euroon. Opetusministeriön avustus on 30 000 euroa.

Monenlaisia elämyksiä


Hämeen Linnan Lastentapahtumassa on ollut kansainvälistä ohjelmaa kymmenkunta vuotta. Tällä kertaa sitä edustavat tanskalainen Egnsteatret Gruppe 38, perulainen Teatro Hugo&Ines ja katalonialainen ryhmä Los Galindos Espanjasta. Kaikkiaan teatteriryhmiä on festivaalilla kymmenen ja niille on varattu 30 esitystä.

Ensimmäistä kertaa Hämeenlinnaan saapuu Seinäjoen kaupunginteatteri. H.C. Andersenin satuun perustuvan näytelmän Todellinen prinsessa erikoisuus on 55-vuotias prinssi. Harvinaisiin vieraisiin kuuluu myös Kansallisooppera, joka esittää Kaj Chydeniuksen oopperan Peikko joka halusi nähdä auringon. Nukke- ja esineteatteria edustavat puolestaan muun muassa Vihreä Omena, Teatteri 2000 ja Gastronominen teatteri Gaia.

Festivaali on tilannut Pekka Jalkaselta puolituntisen musiikin Janoschin hellyttävään kuvakirjaan. Oi ihana Panama -teoksen esittävät Hämeenlinnan musiikkiopiston orkesteri sekä näyttelijä Leena Hurri. Avajaiskonsertissa soittaa kansanmusiikkiyhtye JPP ja piknik-konsertissa Loiskis-yhtye ja Mikko Perkoila.
Päättäjäisissä esiintyy koko perheen iloksi Antti Sarpilan Swing Band.

Tapahtuman suosituimpiin osioihin ovat kuuluneet työpajat. Eri-ikäiset lapset valmistavat Ahdin valtakunnassa luonnonmateriaaleista kalastusvälineitä ja leluja rantaleikkeihin. Yksi työpaja keskittyy nukketeatteriin ja toinen toteuttaa animaatiofilmin. Tarinan kerronta on laajentunut niin, että siitä on koottu tällä kertaa oma 22 hetken kokonaisuus. Lastenfestivaaliin liittyy myös elokuvaesityksiä, näyttelyitä ja linnakierroksia

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.