Mainos

Hamasin ja Fatahin valtataistelu kiihtymässä?

Palestiinalaisten Hamas- ja Fatah -järjestöjen keskinäisen kilpailun kiihtyminen on kiristänyt ilmapiiriä. Ryhmittymien turvallisuusjoukot kilpailevat avoimesti vallasta palestiinalaisalueilla.

Palestiinalaisten kilpailevat Hamas- ja Fatah -järjestöjen joukot ovat tänään järjestäneet massiivisen voimannäytön samaan aikaan, kun viranomaiset varoittelivat jo valtakamppailun kärjistymisestä täysimittaiseksi sodaksi.

Tuhannet palestiinalaisten turvallisuusjoukkojen sotilaat marssivat kaduille vastineena Hamas-järjestön johtamien poliisijoukkojen eiliselle partioinnille palestiinalaiskaupunkien kaduilla. Turvallisuusjoukot yrittivät palauttaa järjestyksen kaduille ja vahvistaa presidentti Mahmud Abbasin otetta vallasta.

Hamasin pääministeri Ismail Hania puolestaan vakuutti, että Hamasin eilen liikkeelle panemat joukot oli muodostettu laillisesti ja presidentin kanssa sopien.

- Kuuluitte aiemmin vastarintaliikkeeseen. Nyt suojelette kansakuntaa, turvallisuutta ja ihmisiä, Hania sanoi sadoille Hamasin turvallisuusjoukkoihin pyrkiville.

Euroopassa parhaillaan vierailevan Abbasin edustajat kiistivät jyrkästi, että asiasta olisi sovittu etukäteen.

- Tilanne, jossa kahdet erilliset ja eri tahoilta johdetut joukot yrittävät ottaa vastuun lain ja järjestyksen ylläpidosta Gazassa, on kestämätön, Abbasin kansliasta lausuttiin.

Tilanne Gazassa ja myös muilla palestiinalaisalueilla oli tänään erittäin kireä. Hamasin varapääministerin Nasserdine al-Shaerin vieraillessa Länsirannalla tämän autosaattuetta vastaan avattiin tuli. Hyökkäyksen taustalla oli Al Aksan marttyyrien prikaatit, joka on yhteydessä presidentti Abbasin Fatah-järjestöön.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.