Mainos

Hamasin aseellinen siipi sanoutui irti Lähi-idän tulitauosta

Äärijärjestön aseellinen siipi ilmoittaa olleensa vastuussa Israelin maaperälle tehdystä kranaatti-iskusta. Sen mukaan Israel ei ole kunnioittanut palestiinalaisten ja Israelin viisi kuukautta sitten solmimaa tulitaukoa.

Palestiinalaisen äärijärjestö Hamasin aseellinen siipi irtisanoutuu tulitauosta Israelin kanssa.

- Israelilainen vihollinen ei ole kunnioittanut sitä, ja nyt on palestiinalaisten ryhmien vuoro, järjestön edustaja Abu Obaida sanoi aseellisen siiven lausunnossa.

Lausunton annettiin sen jälkeen, kun Hamasin aseellinen siipi kertoi ampuneensa raketteja Israelin puolelle ensimmäistä kertaa viiteen kuukauteen. Hamasin militantit ottivat näin ensimmäistä kertaa tulitauon sopimisen jälkeen vastuun Israeliin kohdistuneesta raketti-iskusta.

Palestiinalaisten Hamas-johtoinen hallitus ei puolustellut iskua, vaan vaati tulitauon jatkamista. Asiasta kertoi hallituksen puhemies Ghazi Hamad. Palestiinalaisten viestintäministeri Mustafa Barghuti myös vetosi Israeliin väkivallan kierteen katkaisemiseksi.

Hamasin aseellinen siipi sanoi ampuneensa Gazan alueelta Israeliin lähes 30 rakettia ja 61 kranaattia. Israelin armeijan edustajan mukaan kuusi rakettia ja kahdeksan kranaattia iskeytyi Israelin puolelle aiheuttamatta kuitenkaan uhreja.

Israel vastasi iskuun tulittamalla helikoptereilla laukaisualueita. Mahdollisista uhreista ei ollut tietoa. Israelin armeija myös pudotti Gazan pohjoisosaan lehtisiä, joissa varoitetaan Israelin tunkeutumisesta alueelle, ellei rakettituli lopu.

Hamas suostui tulitaukoon Israelin kanssa marraskuussa, mutta se on sanonut kostavansa palestiinalaisten surmaamisen. Tämän päivän isku oli Hamasin mukaan kosto viikonloppuna tapahtuneista palestiinalaisten surmista. Israelin joukot ampuivat viikonlopun aikana Länsirannalla yhdeksän palestiinalaista.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.